Vera Cáslavská, en un homenatge recent (EFE)
Gimnàstica

Mor als 74 anys l'exgimnasta Vera Cáslavská, guanyadora d'onze medalles olímpiques

La txeca, que va ser l'última gran gimnasta abans de l'eclosió de Nadia Comaneci, va ser apartada per criticar l'ocupació russa del seu país

Actualitzat

Vera Cáslavská, guanyadora d'onze medalles, ha mort aquest dimecres a Praga, la seva ciutat natal, als 74 anys, segons ha anunciat l'agència CTK. Caslavska va ser una de les grans icones de la gimnàstica dels anys 60, i havia arribat a ser considerada la dona més popular després de Jacqueline Kennedy.

Cáslavská és considerada la gimnasta més gran després de Larissa Latínina i abans de la irrupció de Nadia Comaneci. Va guanyar la plata en els exercicis per equips als Jocs de Sydney 1960, a Tòquio 1964 va guanyar tres medalles d'or en exercicis i una plata en equips, i a Mèxic 1968 va arribar el punt àlgid, amb la conquesta de quatre medalles d'or i dues més de plata.

En el cim de la seva popularitat va criticar l'ocupació soviètica de Txecoslovàquia, fet que li va valdre ser arraconada pel règim comunista fins al punt d'haver de treballar de dona de fer feines per subsistir. Amb l'arribada de Václav Havel al poder, l'any 1989, la seva imatge va ser restituïda i fins i tot va ser nomenada consellera del president.

La mort accidental del seu exmarit després d'una baralla amb el seu fill, l'any 1993, li va marcar els últims anys de la vida, amb fortes depressions.  

Anar al contingut