Fernando Borderías en una imatge d'arxiu
Esports

Mor als 70 anys Fernando Borderias, periodista esportiu de RNE a Catalunya

Nascut a Zuera (Saragossa), va desenvolupar tota la seva carrera professional a Catalunya. Va començar al programa "Els esports" de Ràdio Peninsular, per passar després per Radiocadena i més tard per Ràdio Nacional d'Espanya, on va treballar gairebé quaranta anys

Actualitzat

El periodista esportiu radiofònic Fernando Borderías Ruescas ha mort aquesta matinada a Barcelona als 70 anys d'edat després d'una llarga malaltia, segons ha informat avui RTVE, empresa on va treballar durant prop de quaranta anys.
 
Fernando Borderías va rebre al llarg de la seva carrera diversos reconeixements, com ara el Premi a la Trajectòria Periodística que concedeix la Generalitat. Borderías destacava pel seu estil propi, la seva veu inconfusible i les seves entrevistes directes i ben documentades.
 
Borderías va néixer a Zuera (Saragossa) el 1944 i es va traslladar de molt jove a Catalunya, on va desenvolupar tota la seva carrera professional, que va començar al programa "Els esports" de Ràdio Peninsular, per passar després per Radiocadena i més tard per Ràdio Nacional d'Espanya.
 
Va estar vinculat a RNE des del 1970 fins al 2007, període durant el qual també va col·laborar en programes esportius pioners de TVE com "Sobre el terreno" i amb TV3, on durant un temps va col·laborar amb el programa "Gol a gol".

Anar al contingut