L'eslovè ha aconseguit la victòria més important de la seva carrera (EFE)
Ciclisme

Mohoric guanya una etapa de transició

L'eslovè, de 22 anys, excampió mundial júnior i sub-23, ha aconsegui la 4victòria més important de la seva carrera

Actualitzat

Chris Froome necessitava un descans després de l'esforç extraordinari que li va obligar a fer Alberto Contador en l'etapa de dijous. En la mateixa sortida de Llíria, el líder de la Vuelta ha permès l'escapada de 14 corredors sense aspiracions en la classificació general. L'equip SKY s'ha limitat a controlar-los des de la distància i a administrar l'avantatge per mantenir el mallot vermell.

El grup capdavanter ha fet pràcticament tota l'etapa compacte, fins que en l'últim port de la jornada, a 14 quilòmetres de l'arribada, Matej Mohoric ha tensat la cadena i ha dividit el grup. Davant quedava el ciclista eslovè, acompanyat de José Joaquín Rojas, Pawel Poljanski i Thomas De Gendt. Sabent que era el més lent dels quatre, Mohoric ha fet un últim esforç a 10 quilòmetres de meta.

En el descens, imitant el peculiar estil de Chris Froome, ha obert un forat prou important per presentar-se en solitari a l'arribada de Conca, i guanyar la setena etapa. Setze segons després han entrat Poljansky, Rojas i De Gendt, per aquest ordre, i a més de 8 minuts, el gran grup, amb tots els favorits. Froome manté el liderat amb 11 segons d'avantatge sobre Esteban Chaves.

Aquest dissabte es correrà la vuitena etapa, entre Hellín i Xorret de Catí. L'ascensió a aquest port de primera categoria pot marcar diferències en la general.

Anar al contingut