Marta Galimany revalida la Cursa Barça (@jordi_toda)
Atletisme

Mohammad Zarhouni i Marta Galimany, sense rivals a la Cursa Barça

La catalana ha revalidat el triomf de l'any passat, encara que la seva marca (35:29) ha quedat lluny del rècord que ella mateixa va establir l'any passat (34:39)

Els corredors del FC Barcelona Mohammad Zarhouni, amb un registre de 30:38, i Marta Galimany, amb 35:29, s'han imposat, en categoria masculina i femenina, en la Cursa Barça, que s'ha disputat avui sobre un recorregut de 10 km al barri barceloní de les Corts.

Uns 3.500 corredors han sortit amb una temperatura ideal de 21 ºC i absència de vent i, des de l'inici, Zarhouni i Galimany han encapçalat la carrera i han mantingut el lideratge fins a creuar victoriosos la meta.

El jove corredor hispanomarroquí, que acaba de complir 23 anys, només va tenir l'oposició del seu company d'equip El Medih Aboujanah. Ja en l'equador del recorregut, Zarhouni, que va passar els 5 km en 15:23, ja superava de 17 segons Aboujanah i de 25 segons el veterà corredor marroquí de 42 anys Abdelhadi Habassa, la sorpresa d'aquesta edició.

El vencedor ha anat ampliant l'avantatge per creuar primer la meta amb un temps de 30:38, 14 segons per sobre del rècord de la prova, que ostenta Ilias Fifa, amb 30:24, des del 2015. El Medih Aboujanah ha entrat segon, amb 31:29, i Habassa ha completat el podi a poc més d'un minut d'ell (32:39).

En categoria femenina, la catalana Marta Galimany ha revalidat el triomf de l'any passat, encara que la seva marca (35:29) ha quedat lluny del rècord que ella mateixa va establir l'any passat (34:39). Malgrat això, el seu domini ha estat absolut de principi a final i això li ha portat a no forçar. En el pas del km 5 del recorregut, amb 17:40, Galimany ja superava d'1:32 la barcelonina Yolanda Riera (19:12) i de gairebé 2 minuts una altra favorita com Hasna Bahom (Cornellà At.), que ho feia amb 19:31. Riera ha acabat segona, amb 38:52, i el tercer lloc ha estat per a Bahom, amb 39:51.