Mo Farah celebra la seva victòria en la final dels 10.000 metres a Londres (Reuters)
Atletisme

Mo Farah es proclama campió del món dels 10.000 metres a Londres en una cursa espectacular

El britànic ha revalidat el títol mundial per tercera vegada en una cursa espectacular en què els set primers classificats han baixat dels 27 minuts

Actualitzat

Mo Farah ha guanyat la medalla d'or als 10.000 metres a la primera jornada del Mundial d'atletisme de Londres. El britànic ha revalidat el títol mundial per tercera vegada en una cursa espectacular en què els set primers classificats han baixat dels 27 minuts.

Farah no ha acusat la pressió de córrer a casa en el campionat del seu comiat i ha acabat sumant una brillant victòria amb un canvi de ritme en la recta final. El britànic s'ha penjat l'or amb un temps de 26:49:51 al davant de l'ugandès Joshua Kiprui Cheptegei i el kenyà Paul Tanui, plata i bronze, respectivament.

La nova victòria de Farah, de 34 anys, arrodoneix una ratxa sense precedents de 10 títols consecutius en grans competicions (olímpiques, mundials i europees) entre els 5.000 i els 10.00 metres.

Bolt debuta als 100 metres

En aquesta jornada inaugural, Usain Bolt, que es retira en aquesta competició, s'ha classificat per a la final dels 100 metres llisos. L'atleta jamaicà ha dominat l'última sèrie amb un temps de 10 segons i 7 centèsimes i és el gran favorit per penjar-se l'or en la final que es disputarà dissabte a l'Estadi Olímpic de Londres. El seu compatriota Julian Forte ha fet el millor crono de les eliminatòries amb nou segons i noranta-nou centèsimes.

Tot i la seva victòria, Bolt ha fet una mala sortida i després de la cursa ha confessat que no havia tingut una bona actuació i s'ha queixat del mal estat dels tacs de sortida.

Anar al contingut