Mireia Belmonte s'ha penjat un or i dues plates a Budapest
Natació

Mireia Belmonte tanca el mundial amb un balanç excel·lent d'un or i dues plates

La badalonina anirà directa cap a Moscou, per competir-hi dimecres i dijous en una prova de la copa del món de natació

Miquel RibasActualitzat

Després de la seva participació al mundial de Budapest, amb un excel·lent bagatge d'un or i dues plates, Mireia Belmonte s'ha quedat a la capital d'Hongria. La badalonina anirà directe cap a Moscou, per competir-hi dimecres i dijous en una prova de la Copa del Món de natació. Després, Belmonte també participarà a les proves de la Copa de Berlin i Eindhoven. La de Berlín es farà els dies 6 i 7 d'agost. I la d'Eindhoven, els dies 11 i 12 d'gost.  

Mireia Belmonte segueix creixent esportivament. Les seves medalles a Budapest són fruit de la tenacitat, la constància i la disciplina d'entrenament. Torna dels Mundials amb tres metalls. Or en els 200 papallona i dues plates en els 1.500 i els 400 estils, la qual cosa només fa que refermar la polivalència i la versatilitat de la badalonina a la piscina. En els 400 estils no va poder superar la nedadora local Katinka Hosszú i en la prova de fons la superclasse Katie Ledecky.

L'altra protagonista de la natació catalana ha estat Jessica Vall, que no va poder pujar al podi, però va disputar les finals dels 100 i els 200 braça, on la competitivitat era altíssima. Tampoc va fallar Ona Carbonell en sincronitzada. La barcelonina sempre és un valor segur en la gran competició i va penjar-se dues medalles de plata en les modalitats de solo lliure i solo tècnic.

En clau internacional, els Mundials de Budapest han coronat la nova figura de la natació nord-americana Caeleb Dressel. Dressel, amb set ors, va igualar el mitificat Michael Phelps. El seu regnat tot just ha començat al Duna Arena de Budapest. 

Les jugadores del CN Sabadell, homenatjades

Les jugadores de la selecció espanyola de waterpolo també van sumar una plata mundialista. En l'equip, hi havia majoria catalana --dotze de 13 jugadores-- i majoria del Club Natació Sabadell, amb vuit representants.

Algunes d'elles han rebut, aquest dilluns al matí, l'homenatge del seu club i del seu president, Claudi Martí. Poden presumir, també, d'haver aportat dues jugadores a l'equip ideal del torneig: la portera Laura Ester i la boia Paula Leitón.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut