Natació

Mireia Belmonte tanca els Campionats d'Espanya amb cinc medalles d'or i Jessica Vall, amb quatre

La nedadora badalonina ha guanyat les cinc finals individuals que ha disputat en els Campionats espanyols

Actualitzat

Mireia Belmonte ha mantingut la seva mitjana en els Campionats d'Espanya d'una medalla d'or per dia de competició fins a l'última jornada. La badalonina ha arribat als cinc ors després del triomf, aquest diumenge, en els 400 lliures. La nedadora de l'UCAM Fuensanta ha superat la seva companya d'equip Melani Costa després de batre el rècord del campionat amb un temps de 4 minuts, 5 segons i 57 centèsimes. El bronze ha estat per a la gallega María Vilas.

Belmonte s'ha imposat en les finals individuals dels 400 estils, els 200 papallona, els 800 lliures i els 1.500 lliures, a més dels 400 lliures. En les finals amb el seu club, però, no ha estat igual d'exitosa: plates en el 4 x100 i el 4x100 estils, i bronze en el 4 x 200.

Quatre ors per a Jessica Vall

La barcelonina Jessica Vall tancarà els Campionats espanyols amb tres medalles d'or individuals, després de l'aconseguida aquest diumenge en la final dels 200 braça, davant de la nedadora del CN Mataró Berta Cantó i una altra nedadora andreuenca, Sandra García, i una de col·lectiva.

Vall va guanyar la medalla de bronze en aquesta prova en el Mundial de l'estiu passat de Kazan. Els altres seus dos ors individuals en els Campionats espanyols han arribat en els 50 i els 100 braça. Amb 27 anys, aquest agost participarà en els seus primers Jocs Olímpics.

El relleu del 4x100 estils femení del CN Sant Andreu, integrat per Àfrica Zamora, Jessica Vall, Marta González i Alba Guillamon, a més de guanyar l'or, ha batut el rècord d'Espanya de clubs en superar l'UCAM Fuensanta de Mireia Belmonte i el CN Sabadell. En la versió masculina d'aquesta prova, el CN Sabadell ha sumat una nova plata, i el bronze ha estat per al CN Terrassa.

Domini català en els 400 lliures masculins i els 50 papallona femenins

En els 400 lliures masculins, el domini de la natació catalana ha estat total. El nedador del CN Sabadell s'ha endut l'or, i ha establert un nou rècord del campionat, davant del seu company d'equip Marc Sánchez. Ha completat el podi el nedador del CN Granollers Albert Escrits. El CN Sabadell ha sumat dues noves medalles en la final dels 200 estils masculina, la plata d'Alejandro García i el bronze d'Alan Cabello. En els 200 braça masculins, l'or ha estat per a Joan Ballester, del CE Mediterrani.

Una altra prova amb total domini català ha estat la dels 50 papallona femenins, amb l'or de Lidón Muñoz (CE Mediterrani), la plata de Judit Ignacio (CN Sabadell) i el bronze de Mercedes Peris (CN Sabadell). En els 200 estils femenins, l'or ha estat per a Patrícia Castro, del CN Terrassa, davant d'Àfrica Zamorano del CN Sant Andreu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut