Jocs Olímpics

Mireia Belmonte preveu que el 200 papallona i el 400 estils són les proves amb més opcions de medalla a Rio

Abans de marxar cap al Brasil, la badalonina es fixa l'objectiu d'arribar a les finals de totes les especialitats en què participa

Actualitzat

Mireia Belmonte ha reconegut aquest divendres abans de viatjar a Rio de Janeiro que se sent "emocionada, molt contenta i amb ganes que arribi ja el dia 6 per començar a nedar".

En una entrevista difosa per l'agència EFE, la badalonina ha explicat que "nedo proves bastant diferents i no sóc especialista en totes, però crec que si entro a totes les finals possibles haurà estat una gran fita. Com sempre he dit, m'agrada anar pas a pas, arribar primer a la final i després veure si surt bé i es pot optar a alguna cosa més", ha reflexionat abans de prendre el vol des de Madrid.

Pel que fa a les proves que millor s'adeqüen a la doble subcampiona olímpica a Londres, ha comentat que on més opcions té d'aconseguir medalla és en el 200 papallona i en el 400 estils. "Vaig tercera en el rànquing i crec que són les més fàcils que tinc per aspirar a medalla. Però després vas allà i competeixes i no té res a veure el rànquing amb el que passa en la competició. Així que mai se sap què pot passar", ha advertit.

"Més que res, hi vaig a passar-m'ho bé, a aprendre, a lluitar i a gaudir, perquè, quan fas les coses gaudint és quan de veritat surten bé. Sembla que no, però encara queda temps i cal millorar, sobretot molts detalls tècnics, que al final són els que poden fer la diferència en la competició", ha reflexionar Belmonte sobre la manera en què afronta aquests dies previs a la competició.

La nedadora catalana també ha fet esment al seu actual estat de forma: "Em trobo molt bé. Vaig començar la temporada una mica més tranquil·la per l'espatlla i he anat progressant de mes en mes. Els campionats d'Espanya per fer la mínima van anar bastant bé i ara, a Gran Canària, també he fet bons temps. Penso que anem pel bon camí." Ha comentat com se sent recuperada de la lesió que l'any passat la va apartar del Campionat del Món. "Està molt millor que l'any passat i la veritat és que estic contenta. Ho vaig passar malament el 2015 perquè al final no vaig poder anar al Mundial després de preparar-me tot l'any. Ara, de moment, tot va molt bé."

Sobre altres temes d'actualitat, la nedadora diu que no pensa gaire ni en els problemes estructurals que s'han denunciat sobre la vila olímpica ni el virus del Zika. "Ja veurem la situació quan i siguem; tot plegat són coses a les quals t'has d'adaptar." Pel que fa a les últimes polèmiques relacionades amb el dopatge, ha estat clara: "Estic en contra de tot el que és el dopatge, però m'alegra que tots els casos positius surtin a la llum i que es doni les medalles a la gent que realment les mereix."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut