Mireia Belmonte
Mireia Belmonte acaba el Mundial de Budapest amb un or i dues plates
Natació

Mireia Belmonte guanya la plata en els 400 estils del Mundial de Budapest

La nedadora de Badalona ha fet una prova de menys a més i una gran remuntada en l'última mànega li ha atorgat el metall, després d'Hosszu, una campiona intractable

Actualitzat

Mireia Belmonte ha guanyat la tercera medalla en el Mundial de Natació de Budapest aquest diumenge, en quedar segona en la prova dels 400 estils. La guanyadora ha estat Katinka Hosszu, que nedava a casa, però que no per això ha tingut cap motivació extra. L'hongaresa és una campiona intractable, i s'ha destacat clarament des de la primera mànega per imposar-se sense problemes al final, tot i que en aquesta ocasió no ha fet cap rècord. La tercera al podi ha estat la canadenca Sydney Pickrem, l'única que ha fet perillar per moments la plata de Belmonte.

La badalonina ha arrencat fort, en la segona posició, durant el tram de la papallona, però ha començat a afluixar seguidament amb l'esquena i ha caigut al tercer lloc, que ha estat a punt de convertir-se en el quart quan es feia el canvi cap a la braça. En aquesta fase ha començat una remuntada lenta però segura, i quan ha arribat al crol ha deixat Pickrem enrere per assegurar-se el segon lloc amb una certa comoditat.

Belmonte tanca, doncs, de manera brillant la participació en el mundial, en la que era l'última final que li quedava. Tornarà a casa amb un or, l'aconseguit en els 200 papallona, i dues plates: en els 1.500 lliures i en aquests 400 estils.

Aquestes són les 23 medalles de Belmonte en piscina olímpica:

11 rècords del món

Els mundials de Budapest acaben amb 11 rècords del món i de mica en mica en van caient alguns que semblava que perdurarien en el temps, perquè es van establir amb els polèmics banyadors de poliuretà, que van acabar prohibint-se. Aquest diumenge s'han vist dos rècords més al Duna Arena. En la final dels 50 braça, la nord-americana Lilly King ha batut la millor marca de sempre amb un temps de 29.40, vuit centèsimes menys que l'anterior registre. King ja havia batut el rècord dels 100 braça en els mateixos mundials. I la jornada s'ha tancat amb el rècord del món dels 4X100 estils femení. L'han batut els Estats Units amb un últim relleu extraordinari, el de Simone Manuel. En homes, s'ha de destacar l'eclosió del també nord-americà Caeleb Dressel, que ha aconsgeuit 7 ors, 3 individuals i 4 en relleus.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut