Alpinisme

Mingote torna a Barcelona després de fer el Broad Peak i el K2 i amb els dos vuitmils següents a l'agenda

L'alpinista català planeja atacar el Lhotse i el Manaslu al mes de setembre en el seu repte de completar sis vuitmils en un any

Miquel RibasActualitzat

Els alpinistes Sergi Mingote, Lluís Cortadellas i Luis Carlos Garranzo han arribat a Barcelona després de l'expedició al Broad Peak i al K2 que ha durat 55 dies. Només Sergi Mingote ha complert expectatives, ja que els seus companys d'equip no van poder coronar cap de les dues muntanyes.

Ara, Sergi Mingote descansa un mes i el 7 de setembre torna a marxar per intentar fer una altre doblet, encara que ha hagut de fer canvis. No té permís per fer el Kanchenjunga i l'ha substituït pel Lhotse que acompanyarà amb el Manaslu.

El jove Lluís Cortadellas, de 23 anys, va tenir menys sort. En l'ascens al Broad Peak es va quedar sense bateria al frontal i com que no en portava cap de recanvi va haver d'esperar 45 minuts que arribés un alpinista d'una altra expedició. L'espera el va alentir i, finalment, va renunciar a fer cim.

Lluís Cortadellas no podrà acompanyar Sergi Mingote en el pròxim doblet, ja que econòmicament li és inviable. Aquesta expedició pràcticament se l'ha costejat totalment ell. Només ha tingut una petita ajuda d'algun patrocinador.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut