Fórmula 1

Millor temps per a Jenson Button i problemes per a Vettel a Jerez

Jornada complicada aquest dimecres al circuit de Jerez. El campió del món Sebastian Vettel i tots els pilots que porten motors Renault han hagut de deixar els entrenaments. Un problema en el mecanisme originava avaries de tota mena. El millor temps de la jornada l'ha fet Jenson Button, que dimarts no va poder córrer a causa d'un problema hidràulic.

Actualitzat

Jornada complicada aquest dimecres al circuit de Jerez. El campió del món, Sebastian Vettel, i tots els pilots que porten motors Renault han hagut de deixar els entrenaments. Un problema en el mecanisme originava avaries de tota mena que, segons sembla, podran tenir solució.

El millor temps de la jornada l'ha fet Jenson Button, que dimarts no va poder córrer a causa d'un problema hidràulic. La millor impressió del dia, però, l'ha donat Nico Rosberg, que ha estat capaç de fer gairebé cent voltes en tota la jornada.

Tarda amb asfalt sec

Els equips han decidit que els entrenaments d'aquesta tarda es poguessin fer en condicions normals, després que durant el matí fossin sobre aigua, a causa de la pluja. Al mateix temps, una màquina també mullava la pista perquè els equips poguessin provar els pneumàtics de Pirelli.

Segons ha reconegut Remi Taffin, màxim responsable de Renault a la F-1, el mal funcionament d'alguna part dels seus motors provocava problemes en les bateries dels monoplaces que aquesta temporada emmagatzemen més electricitat a causa dels nous elements de recuperació d'energia que s'afegeixen al KERS.

Mal test per a Vettel

Els cotxes amb motor Mercedes han donat dues-centes dotze voltes; Ferrari, cent, i els Renault, només dinou. Dues jornades de test perdudes doncs, per a Red Bull, i sobretot, per Sebastian Vettel, que ha marxat a Alemanya i que serà substituït per Daniel Ricciardo.

Els equips amb motors Mercedes i Ferrari han pogut aprofitar més aquestes jornades. Button ha marcat un bon registre amb poca benzina al dipòsit, i Kimi Raikkonen ha estat l'autor del segon millor temps, segons sembla, amb el dipòsit una mica més ple. 

Valttery Bottas, amb un Williams més competitiu del que s'esperava (ara amb motor Mercedes), ha marcat el tercer millor temps davant Nico Rosberg. El pilot alemany d'origen finlandès ha estat l'heroi de la jornada per la gran quantitat de voltes que ha fet i per la regularitat dels seus registres. Mercedes sembla que està una mica al davant de la resta.

Ferrari, satisfet

A Ferrari estan també satisfets del seu monoplaça, que, com el Mercedes, no dóna problemes, però és una mica més lent. Fernando Alonso, que aquesta tarda ha arribat al circuit per fer-se el seient, substituirà dijous Kimi Raikkonen, i conèixer de prop quines són, de moment, les possibilitats del seu Ferrari F14 T.

Dani Juncadella pujarà al seu Force India divendres, tot i que estava previst que ho fes aquest dimecres. L'equip ha canviat la planificació a causa de la mitja jornada de pluja d'aquest dimecres, en què Checo Pérez ha marcat el cinquè millor temps.El seu lloc l'ocuparà dijous Nico Hulkenberg.

 

Resultats:

1. Jenson Button      McLaren               1m24.165s            43
2. Kimi Räikkönen     Ferrari               1m24.812s   +0.647s  47
3. Valtteri Bottas    Williams-Mercedes     1m25.344s   +1.179s  35
4. Nico Rosberg       Mercedes              1m25.588s   +1.423s  97
5. Sergio Pérez       Force India-Mercedes  1m28.376s   +4.211s  37
6. Esteban Gutiérrez  Sauber-Ferrari        1m33.270s   +9.105s  53
7. Marcus Ericsson    Caterham-Renault      1m37.975s  +13.810s  11
8. Sebastian Vettel   Red Bull-Renault      1m38.320s  +14.155s   8

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut