Futbol

Milers d'internautes controlen l'Ebbsfleet United anglès

Allò del FIFA Manager, un joc que et permet fitxar, fer alineacions i baixes, gestionar pressupostos..., ha deixat de ser un joc per ser una realitat gràcies a internet. Un lloc web creat a Anglaterra ha ajuntat gairebé 30 mil persones, que, a uns 50 euros per cap, controlen el modest Ebbsfleet United. Qui ha de jugar, qui s'ha de fitxar o qui s'ha de traspassar. Tot ho controlen els internautes. Des de casa, amb un sol clic de ratolí.

Actualitzat

El propietari més famós del futbol és Abramovitx i sempre ha optat per mantenir un perfil discret a Stamford Bridge. Però un president també pot presentar-se amb tota la seva extravagància. Tant si es tria un camí com un altre, el primer que s'ha de fer és comprar accions d'un club. I si no es tenen els 600 milions que s'han invertit en el Chelsea, el millor que es pot fer és visitar aquest web: www.myfootballclub.co.uk. Ha ajuntat 27.000 persones que han pagat uns 50 euros per cap. Amb la suma total no han comprat el glamurós Chelsea, sinó l'Ebbsfleet, un modest club de la cinquena divisió anglesa, equivalent a la Primera catalana. Tenen el 51% de les accions i això permet que els anònims internautes facin els onzes inicials o votin els traspassos. Però també han de decidir temes més prosaics, com la compra de provisions per al bar del camp, que, a falta d'acord a la llista de la compra, està tancat.

Un professional del club serveix d'enllaç amb els internautes. Ell farà els informes sobre l'equip i fins i tot gravarà els entrenaments perquè tothom vegi l'estat de forma dels seus cracs. A Espanya estan sorgint iniciatives similars, tot i que encara no s'ha trobat el club idoni. De moment el Reial Madrid és el segon en les preferències.

Anar al contingut