Lliga de Campions

Milers de barcelonistes surten al carrer per celebrar la Copa d'Europa

Un cop s'ha acabat la final de la Lliga de Campions a París, milers de seguidors barcelonistes han sortit al carrer per fer evident la seva felicitat per aquest triomf de l'equip. Els voltants de la font de Canaletes, les Rambles i la plaça de Catalunya han estat l'epicentre de les celebracions, que s'han repetit en menor o major mesura a gairebé totes les localitats catalanes, però també més lluny. Les celebracions més anecdòtiques han estat a Madrid, on un grup d'aficionats barcelonistes s'han reunit al voltant de la font de Cibeles, l'indret on se celebren tradicionalment les festes madridistes.

Unes 125.000 persones s'han reunit a Canaletes i als voltants del centre de la capital catalana per celebrar la victòria del Barça. A Barcelona, alguns brètols han trencat mobiliari urbà al centre de la ciutat, han destrossat 4 comerços i els Mossos d'Esquadra han detingut 45 persones. A més, han quedat ferides, de caràcter lleu, 107 persones i els serveis d'urgències han hagut d'atendre un centenar de persones, 30 de les quals les han hagut de traslladar als hospitals, però cap ha quedat ingressada.


Les bretolades de sempre


A partir de les dues de la matinada un grup d'assistents a la celebració a la font de Canaletes s'ha concentrat davant d'una coneguda botiga de roba de la plaça de Catalunya, hi ha entrat i s'ha endut una gran quantitat de gènere. El mateix ha passat en tres establiment més de la zona, dos de roba i un de menjar ràpid. Els Mossos d'Esquadra han hagut d'intervenir i no han aconseguit controlar la situació fins a les cinc de la matinada.


A part d'aquests saquejos hi ha hagut moltes destrosses materials a l'entorn de Canaletes. Els incidents han acabat amb sis agents ferits dels 300 que s'han desplegat a la zona per controlar la situació. Tots tres han estat traslladats a l'hospital, tot i que només per ferides lleus. Els Bombers de Barcelona també han tingut feina aquesta nit. Han hagut de fer un total de 85 intervencions, gairebé totes per controlar la crema de contenidors d'escombraries.