Barça

Milers d'aficionats culers d'arreu de Catalunya i el món celebren la victòria del Barça a Wembley

Catalunya s'ha tenyit de blaugrana després de la històrica victòria dels de Guardiola a l'estadi de Wembley davant del Manchester United. Una victòria que ha desfermat l'alegria a bona part del país i que ha convertit els carrers de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i molts altres municipis catalans en una festa. La victòria del Barça a Wembley també s'ha viscut amb intensitat arreu del món. A Barcelona, Canaletes ha tornat a ser l'epicentre de la celebració blaugrana i s'hi han tornat a produir aldarulls, amb una vuitantena de detinguts i 132 ferits.

Actualitzat
Els aficionats culers han tornat a sortir al carrer per celebrar la quarta Champions del FC Barcelona. Després d'un intens partit contra el Manchester United de Ferguson, els de Guardiola han aconseguit una altra fita històrica, guanyar la segona copa de la Lliga de Campions d'ençà que el de Santpedor es va convertir en l'entrador blaugrana, la quarta en la història de l'equip.

Celebracions arreu de Catalunya

La victòria del Barça ha desfermat l'alegria arreu del país. Canaletes s'ha tornat a convertir en el focus de les concentracions blaugrana. L'ambient d'eufòria ha envaït el centre de la Ciutat Comtal i la nit de celebracions promet ser llarga. Novament, però, s'han hagut de lamentar incidents i hi ha hagut una vuitantena de detinguts i 132 ferits a Canaletes.

La celebració també s'ha traslladat fins a Trafalgar Square, al centre de Londres, on centenars de culers s'han concentrat per celebrar la victòria del seu equip. La mítica plaça britànica s'ha omplert de samarretes, banderes i bufandes del Barça, i l'himne blaugrana ha estat el protagonista de la nit.

La festa ha continuat també en altres punts del territori. A Girona, Lleida i Tarragona els carrers s'han omplert d'aficionats culers.

Pantalles per seguir l'esperada final

L'interès que desperta un partit com el que s'ha celebrat aquest dissabte ha fet que s'habilitessin pantalles gegants en molts llocs per tal que els aficionats blaugrana poguessin gaudir de l'espectacle. Al Primavera Sound, per exemple, unes 8.000 persones han vist el partit a través de la pantalla que s'ha habilitat al recinte del Fòrum, aprofitant un descans en les actuacions programades en el cartell del conegut festival. Els aficionats han patit fins a l'últim moment, però finalment han pogut veure com els blaugranes s'imposaven en el marcador.

A l'arc de triomf, el lloc alternatiu on s'ha instal·lat la pantalla gegant per evitar la plaça de Catalunya i l'acampada dels indignats, unes 35.000 persones s'han agrupat per seguir minut a minut el que passava a Londres.

Al Miniestadi, en canvi, el vent ha impedit instal·lar-hi la pantalla gegant i ha obligat a suspendre la retransmissió en directe de la final de la Champions. Un problema que ha obligat centenars de seguidors a buscar una alternativa a corre-cuita per seguir el partit.

Celebracions arreu del món


Els Estats Units, la Xina o l'Argentina són només un exemple de localitzacions del món on també han viscut amb intensitat la victòria del Barça a la Champions. La Penya Barcelonista de Washington ha reunit en un cèntric pub els seus fidels seguidors blaugrana. Les mateixes celebracions s'han pogut veure a la Xina, on cada cop són més nombrosos els aficionats del club català. A l'Argentina també s'ha seguit amb intensitat la final contra el Manchester. Potser la celebració més intensa es va veure als carrers de Gaza. Per una estona, el Barça va fer oblidar una dura realitat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut