Milan i Benfica són els primers a obtenir el bitllet dels quarts de final de la Champions

El Milan i el Benfica, dos clàssics del futbol europeu, són els primers dos equips classificats per als quarts de final de la Lliga de Campions. Els "rossoneri" van fregar la tragèdia a l'estadi Emirates en perdre per 3-0 davant l'Arsenal (4-0 a l'anada a Milà). Koscielny, Rosicky i Van Persie (de penal) van fer els gols dels "gunners" en el primer temps, però els de Wenger no van culminar la remuntada. A Lisboa, el Benfica va fer els deures i va superar el Zenit (2-0) gràcies als gols de Maxi Pereira i Nélson Oliveira. Els lisboetes es van mostrar molt superiors als russos.

Arsenal, 3 - Milan, 0

Tot semblava dat i beneït després del 4-0 de Milà, però els londinencs van fregar una remuntada històrica. Koscielny, Rosicky i Van Persie, de penal, van posar el 3-0 favorable als "gunners" encara abans del descans. Els italians van patir de valent per evitar el quart de l'Arsenal i no van poder concretar alguna de les ocasions de què van disposar. Finalment, els d'Allegri passen ronda, tot i que perden Van Bommel, per sanció, per a l'anada dels quarts.

Benfica, 2 - Zenit, 0

Després de perdre a l'anada (3-2), el Benfica estava obligat a remuntar si volia seguir viu en la Champions. Els portuguesos ho van entendre bé i van ser els que van crear més perill. Bruno César, amb un xut potent; una rematada d'Emerson per sobre el travesser i una jugada assajada entre Bruno César i Javi García van ser les ocasions més clares. Del Zenit, només va destacar un xut de Xiròkov que va atrapar Artur. Va ser al minut 45, quan va arribar el gol del Benfica, obra de Maxi Pereira, gràcies a una assistència de Witsel.

En la segona part, un cop de cap de Jardel que va sortir a fora i dues accions de Cardozo van inquietar la porteria del Zenit. Però Malafeev va allunyar el perill. Però un altre cop, en el descompte, el Benfica va veure porteria, amb un gol de Nélson Oliveira. L'exblaugrana Nolito va entrar en l'última mitja hora.