Ciclisme

Mikel Nieve s'emporta l'etapa reina del Giro d'Itàlia i Alberto Contador continua líder

Segona victòria consecutiva de l'equip Euskaltel Euskadi al Giro d'Itàlia. Després de gairebé set hores i mitja sobre la bicicleta, Mikel Nieve ha arribat en solitari a l'alt de Val di Fassa, final de l'etapa reina d'aquesta edició de la ronda italiana. Alberto Contador ha tornat a demostrar que és el més fort de la carrera i ha arribat en tercera posició, deixant novament enrere la resta dels rivals. Ara, a la general, el de Pinto amplia a 4 minuts i 20 segons l'avantatge sobre el segon classificat, Scarponi, i deixa el també italià Nibali tercer a més de cinc minuts. "Purito" Rodríguez ha entrat entre els millors a 3 minuts i 35 segons del vencedor de l'etapa.

Actualitzat
L'etapa reina de l'edició d'aquest any del Giro d'Itàlia, amb 229 quilòmetres i cinc ports de muntanya, no ha decebut a ningú. Enmig d'uns espectaculars paratges en la zona de les Dolomites, el corredor basc de l'Euskalter Mikel Nieve s'ha acabat emportant l'etapa arribant en solitari a l'alt de Val di Fassi. Per darrere s'ha classificat Stefano Garzelli, a un minut i quaranta segons, i el líder de la prova, Alberto Contador, a un minut i cinquanta segons.

L'italià Stefano Garzelli ha arrancat en solitari des de bon principi i hauria estat el gran protagonista de l'etapa sinó fos per la lluita de Mikel Nieve. El basc, que també s'havia escapat del pilot, l'ha atrapat a falta de l'última ascensió del dia, i en els quilòmetres finals del port de Val di Fassi, ha marxat en solitari donant la segona victòria consecutiva a l'equip Euskaltel Euskadi.

Alberto Contador ha tornat a fer una exhibició de poder i ha mantingut en tot moment a ratlla els seus rivals. L'italià Nibali ha estat el seu contrincant més combatiu però al final ha hagut de rendir-se a un Contador que s'està passejant en aquest Giro.

En la general el de Pinto lidera la prova amb autoritat i té pràcticament a la butxaca la "maglia rosa" final. El català "Purito" Rodríguez ha fet una molt bona etapa, lluitant amb el grup de favorits en tot moment, i ha entrat vuitè a 3 minuts i 34 segons.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut