Indurain i Chiapucci conversen abans de la sortida (EFE)
Indurain i Chiapucci conversen abans de la sortida (EFE)
Ciclisme

Miguel Indurain i Claudio Chiapucci tornen a enfrontar-se amb les seves bicicletes gairebé vint anys després

Dos grans ciclistes dels anys 90 del segle passat, Miguel Indurain i Claudio Chiapucci, han tornat a pedalar junts. Ho han fet en una marxa cicloturista, gairebé vint anys després de la retirada del navarrès.

Actualitzat

Miguel Indurain i Claudio Chiapucci han rememorat sobre una bicicleta la seva rivalitat de quan eren ciclistes professionals. Gairebé vint anys després de la retirada del navarrès, tots dos han participat aquest dissabte en el Gran Fons Ézaro, una marxa cicloturista que acaba al port del Mirador, final d'una etapa de la Volta a Espanya del 2012. Aquest cim de dos quilòmetres té un pendent mitjà del 20%, amb rampes de fins al 29%.

El primer a completar els 137 quilòmetres del recorregut ha estat Óscar González, ciclista professional de l'Efapel portuguès. Indurain, a punt de fer 51 anys, i Chiapucci, que ja en té 52, han creuat la meta pocs minuts després agafats de la mà. L'italià, en les hores prèvies al retrobament, feia broma sobre la seva revenja esportiva. A Chiapucci li va tocar patir els millors anys d'Indurain, guanyador de cinc Tours de França consecutius (entre 1991 i 1995) i dos Giros d'Itàlia (1992 i 1993). Altres exciclistes, com el guanyador d'un Tour Óscar Pereiro i Ezequiel Mosquera, organitzador de la marxa, els han volgut acompanyar.

 

Anar al contingut