Miguel Cardenal, president del CSD
Miguel Cardenal, president del CSD
Futbol

Miguel Cardenal: "Xiular l'himne és inacceptable i un germen de crispació"

El president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, ha fet aquestes declaracions en un acte a Barcelona per donar suport a la celebració de la Ryder Cup a Girona i per firmar acords amb la Generalitat

Actualitzat

El president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, ha assegurat que xiular l'himne espanyol a la final de la Copa del Rei que jugaran el Barça i l'Athletic seria "inacceptable" i un "germen de violència". En una compareixença a Barcelona, Cardenal ha demanat que aquesta "crispació" desaparegui i ha respost directament al president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, que va dir diumenge que els xiulets s'haurien d'acceptar com una cosa normal.

"Em semblen desafortunades les paraules del president Mas de dir que és un acte de llibertat d'expressió xiular l'himne", ha dit. "Entre la gent que pugui estar a la final hi haurà molta gent per a la qual serà important l'himne, la bandera, el rei...", ha afegit.

"L'altre dia es deia que a la gent per portar estelades se la posa a la presó, i els carrers estan plens d'aquestes banderes. Sempre hem demanat respecte, que no es xiulin els himnes, per respecte als altres. Hi ha gent que no vol ser espanyola, és legítim, però hi ha una majoria de gent que sí", ha dit Cardenal.

Sobre l'escenari de la final, Cardenal ha demanat a Athletic i Barça, "de gran història a la competició", que busquin una solució i no es crispi més el debat: "S'ha creat una crispació que hauria de desaparèixer."

Demana que es deixi d'"utilitzar políticament l'esport"

Cardenal també ha demanat que es deixi d'"utilitzar políticament l'esport", després que la setmana passada un miler de dirigents, tècnics i esportistes catalans reclamessin que es detingués el que consideren un greuge a l'esport català.

El màxim responsable de l'esport espanyol s'ha traslladat a Barcelona per donar suport la celebració de la Ryder Cup a Girona i per signar acords amb la Generalitat (finançament del CAR de Sant Cugat i laboratori antidopatge de Barcelona), a més d'aprofitar per mantenir un contacte amb els mitjans per donar el seu punt de vista respecte de la protesta de l'esport català.

"Volem explicar per què dissentim profundament d'allò que s'ha denominat 'greuge a l'esport català', ja que no es correspon amb la realitat", ha assenyalat Cardenal, que s'ha sorprès que el nou president de la UFEC, Gerard Esteva, impulsor d'aquell acte de protesta, hagi acudit a la compareixença davant els mitjans i hagi acudit també a les instal·lacions del CN Barceloneta.

"La primera notícia que vaig tenir d'aquella reunió -ha assegurat Cardenal- va ser del seu president, que no va tenir cap intenció de parlar, ni sobre aquell acte ni sobre els pretesos greuges", que es van recollir en un document de nou punts.

"El CSD ha estat i estarà al costat de l'esport català. Ho he escrit als diaris, per agrair la tasca de l'esport català, per felicitar Catalunya per l'excel·lent sistema esportiu que té i per l'extraordinària aportació que els seus esportistes realitzen als èxits de l'esport espanyol. La lleialtat del CSD amb l'esport català és inqüestionable", ha subratllat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut