Futbol

Miguel Cardenal: "La lliga espanyola quedaria extraordinàriament empobrida si el Barça no hi juga"

El secretari d'Estat per a l'Esport ha admès en una entrevista al programa "Efectivament" la importància del club blaugrana en el campionat espanyol i ha criticat que es vulgui instrumentalitzar un club per qüestions polítiques

Actualitzat

Miguel Cardenal, secretari d'Estat per a l'Esport, ha estat el convidat d'aquesta nit al programa "Efectivament" del canal Esport3. En una entrevista amb Lluís Canut, Cardenal ha insistit que, en el cas que Catalunya fos independent, el Barça i l'Espanyol no podrien jugar la lliga espanyola.

"A la gent, se li ha de dir la veritat perquè és la nostra obligació com a polítics. És la veritat no pas perquè ho digui el govern d'Espanya; és la realitat de l'esport modern", s'ha justificat. Malgrat tot, Cardenal ha admès la importància del club blaugrana en la competició estatal. "La lliga espanyola quedaria extraordinàriament empobrida si el Barça no hi juga", ha reconegut.

Preguntat per exemples d'equips que no juguen a la lliga del seu país, com el cas de l'Andorra, que disputa la Lliga ACB, de bàsquet; el Swansea i el Cardiff City, dos equips gal·lesos que han militat a la Premier League anglesa, o els Toronto Raptors, conjunt canadenc que juga a l'NBA dels Estats Units. "No són escenaris comparables", ha dit.

Cardenal ha criticat durament que es vulgui instrumentalitzar un club de futbol com el Barça per qüestions polítiques, fent referència al cas de les estelades en la final de la Champions, i ha fet una aferrissada defensa de Gerard Piqué. "Els xiulets a Piqué són lamentables i injustificables. Sempre ha mostrat el seu compromís amb la selecció espanyola des dels 15 anys i respecto les seves conviccions personals", ha conclòs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut