Esports

Miguel Cardenal abandona la presidència del Consell Superior d'Esports

La batalla judicial amb la RFEF, la Federació de Tenis i el COE han afavorit la decisió

Miguel Cardenal ha renunciat a la presidència del Consell Superior d'Esports (EFE)

Miguel Cardenal ha anunciat que deixa la presidència del Consell Superior d'Esports i tanca un mandat marcat per les tensions amb diversos organismes esportius estatals.

El conflicte amb el president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, i amb el president del Comitè Olímpic, Alejandro Blanco, ha estat determinant perquè Cardenal hagi decidit tirar la tovallola: "Les querelles m'han costat un desgast personal important, però hem aconseguit que es compleixi la llei", i és que les dues demandes que hi havia contra seu han quedat desestimades. En aquest sentit, Cardenal prefereix no atiar més el foc i ha mesurat molt les seves paraules a l'hora de fer valoracions: "No hi ha hagut cap guerra contra ningú; per tant, ni guanyo ni perdo."

Els esdeveniments han coincidit força en el calendari, cosa que va facilitar la decisió, i és que amb pocs dies de diferència el jutge va arxivar la darrera causa pendent i Mariano Rajoy confirmava que Íñigo Méndez de Vigo continuaria sent el ministre d'Educació, Cultura i Esport. Miguel Cardenal, tan bon punt va saber el nom del ministre, li va comunicar la seva renúncia.

El futur de Cardenal passa per la docència a la Universitat Rei Joan Carles, on és doctor i catedràtic en Dret.