Eurolliga

Mickeal lidera el triomf del Barça Regal davant l'Unics Kazan (78-66) en el primer partit dels quarts

El Barça Regal va guanyar el primer partit de la sèrie al millor de cinc que l'enfronta a l'Unics Kazan en els quarts de final de l'Eurolliga. Els blaugranes es van imposar amb 12 punts de marge, 78 a 66. Els homes de Xavi Pascual van controlar el partit des de l'inici i, gràcies a l'encert de Navarro, Lorbek i NDong, van anar al descans amb 45 a 33 al marcador. Els russos, però, van reaccionar en la segona part i aquest avantatge es va reduir fins als 3 punts en l'últim quart. Però Pete Mickeal va aparèixer en els moments decisius i, amb els seus 22 punts, va conduir l'equip cap a la victòria. El segon partit, dijous, a tres quarts de nou en directe per Esport3.

L'ambient del Palau era fred a les 7 de la tarda, però el Barça Regal va arrencar activadíssim. Marcelinho Huertas, amo i senyor del primer quart, i Boniface NDong, vuit punts tot just començar, van connectar de meravella. Els jugadors de banqueta van mantenir el nivell en defensa, amb menció especial per a Rabaseda. Els de Pascual van aconseguir córrer. La diferència al descans no va anar més enllà dels 12 punts, perquè l'Unics Kazan no té gaire nom, però té enormes jugadors americans.

La represa va ser diferent. NDong es va carregar de faltes i el poderós australià Nathan Jawai va dominar la zona. Pete Mickeal va ser l'únic que va veure cistella en un atac blaugrana menys fluid, i la ratxa de Terrell Lyday va fer saltar les alarmes. A tres es van posar els russos. Els de Pascual, amb un Palau ja ple, van fer valdre el caràcter per emportar-se el primer assalt. Navarro, 0 de 5 fins aleshores, va clavar el triple per desencallar, i Mickeal va seguir immens. 22 punts i 7 rebots, una actuació que va recordar el Mickeal d'abans de la greu malaltia al pulmó. Dijous, segon assalt.