Motociclisme

Michele Pirro brinda una victòria en record al seu company d'equip Marco Simoncelli

El record a Marco Simoncelli ha impregnat tot el Gran Premi de València que s'ha disputat aquest diumenge al circuit de Xest. El desaparegut pilot italià ha rebut un emocionant homenatge per tots els components de la graella del Mundial. Precisament a la cursa de Moto2, el seu compatriota Michele Pirro, integrant del mateix equip de Simoncelli, li ha pogut dedicar la victòria. Stefan Bradl, que corria sense pressió i ja amb el títol per la lesió de Marc Márquez, ha caigut. I en MotoGP, Casey Stoner ha demostrat la seva voracitat aquesta temporada i s'ha imposat a Ben Spies en un final molt ajustat per només 15 mil·lèsimes.

Actualitzat
Bradl celebra el títol amb caiguda

En la jornada de dissabte, després de la sessió de qualificació, quan es va confirmar definitivament que els problemes de visió de Marc Márquez impedirien competir al català, l'alemany Stefan Bradl va poder celebrar el campionat del món de Moto2. A la cursa, però, no ha pogut celebrar el campionat acabant la cursa, i ha anat a terra. En una cursa marcada per l'amenaça de la pluja, hi ha hagut unes quantes caigudes, la més espectacular, la del japonès Takahashi. El guanyador ha estat l'italià Michele Pirro, que ha acabat davant de Kalio i d'Aegerter i ha pogut brindar un triomf a la memòria del seu compatriota i company d'equip. Fausto Gresini, el director, estava molt emocionat i no parava de plorar al mur de boxs quan s'ha acabat la carrera. Quan s'ha trobat amb Pirro, tots s'han fos en una emocionant abraçada.

Stoner deixa Spies amb un pam de nas

En MotoGP, la victòria ha estat per a Casey Stoner. En un final d'autèntic infart, l'australià ha superat per només 15 mil·lèsimes Ben Spies sobre la mateixa línia d'arribada aprofitant la millor acceleració de l'Honda respecte a la Yamaha. El nord-americà, que havia estat capaç de retallar els 10 segons que portava Stoner en les últimes voltes, s'ha quedat a un pas d'aconseguir el seu primer triomf en la màxima categoria. Dovizioso ha completat el podi final i ha acabat tercer del Mundial per davant de Pedrosa, que s'ha hagut de conformar amb la cinquena posició en veure's superat al final per Cal Crutchlow, que s'ha convertit en el millor "rookie" de la categoria. En l'última cursa de la temporada Toni Elias ha estat desè. Al primer revolt, Álvaro Bautista ha caigut i s'ha endut per davant Valentino Rossi, Nicky Hayden i Randy de Puniet.

Homenatge a Supersic

El Mundial de motociclisme ha rendit homenatge a l'italià Marco Simoncelli, mort fa dues setmanes al circuit de Sepang, a Malàisia. A les 10, al circuit Ricardo Tormo de Xest, una hora abans de l'inici de la primera cursa del GP de València, la de 125 cc, gran part de les motos que participen al Mundial han fet una volta al traçat valencià seguint el mític pilot nord-americà Kevin Schwantz, que portava la moto de Simoncelli, amb el dorsal 58. Així, amb el soroll dels motors i de les traques valencianes, el món del motociclisme ha recordat la figura de Supersic.


Anar al contingut