Michel Platini en una imatge d'arxiu (Reuters)
Michel Platini en una imatge d'arxiu (Reuters)
Futbol

Michel Platini no podrà optar a ser president de la FIFA

El president de la UEFA, apartat durant 90 dies pel Comitè d'Ètica de la FIFA, ha quedat fora de la carrera de la presidència del màxim organisme del futbol mundial

Actualitzat

El Comitè Electoral de la FIFA no ha admès la candidatura del president de la UEFA, Michel Platini, a les eleccions per escollir el president del màxim organisme del futbol mundial. Els cinc candidats acceptats son Ali Bin Al Hussein (Jordània), Salman Bin Ebrahim al-Khlalifa (Bahrain), Jérôme Champagne (França), Gianni Infantino (Suïssa) i Tokyo Sexwalle (Sud-àfrica). Hussein ja va ser l'únic rival de Joseph Blatter en les darreres eleccions a la presidència de la FIFA del passat 29 de maig, però va retirar la seva candidatura després de la primera votació davant la clara diferència de vots a favor del suís.

En el comunicat del comitè no es fa referència a la suspensió de 90 dies del francès Platini pel Comitè Ètic "de tota activitat relacionada amb el futbol" en el marc de la investigació de l'escàndol de corrupció en el si de la FIFA. El Comitè no es mostra tan prudent amb un altre dels candidats rebutjats, el liberià Musa Hassan Bility, de qui diu que no ha admès la candidatura "davant del contingut de l'informe del test d'integritat que l'afecta". Aquesta decisió pot ser recorreguda davant del Tribunal Administratiu de l'Esport.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut