Michael Phelps té 22 medalles olímpiques, 18 de les quals són d'or (Reuters)
Michael Phelps té 22 medalles olímpiques, 18 de les quals són d'or (Reuters)
Jocs Olímpics

Michael Phelps serà l'abanderat dels Estats Units en la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics

Pel nedador de Baltimore, seran els cinquens Jocs Olímpics en què participa, després de Sydney (2000), Atenes (2004), Pequín (2008) i Londres (2012)

Eduard GarciaActualitzat

El Comitè Olímpic dels Estats Units ha anunciat que Michael Phelps serà l'abanderat de l'equip del seu país durant la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. El nedador de Baltimore ha assegurat que se sent honrat i "orgullós de representar els Estats Units i portar la bandera".

El nord-americà de 31 anys disputarà els seus cinquens JJOO i ha explicat que aquesta vegada "només" vol representar el seu país "de la millor manera possible" i que la seva família n'estigui "orgullosa". Phelps també ha recordat els seus objectius de les cites olímpiques passades: "A Sydney només volia formar part de l'equip; a Atenes volia guanyar un or per al meu país; a Pequín, fer alguna cosa que ningú hagués fet, i a Londres, fer història".

La 'bala de Baltimore' ja ha entrat a la història, és l'esportista amb més medalles olímpiques, 22, i amb més medalles olímpiques d'or, 18. A més, és l'esportista que ha guanyat més medalles, tant d'or com de totals, en una sola edició dels Jocs Olímpics, vuit a Pequín.

Anar al contingut