Matthews celebra la seva victòria a la primera etapa de la Volta al País Basc
Ciclisme

Michael Matthews guanya a l'esprint en la primera etapa i és el primer líder de la Volta al País Basc

El velocista australià del Team Sunweb s'ha imposat clarament en l'esprint final a Jay McCarthy i Simon Guerrans

Actualitzat

Michael Matthews és el primer líder de la Volta al País Basc després d'imposar-se en la primera etapa, de 153 quilòmetres de recorregut entre Pamplona i Sarriguren. El velocista australià del Team Sunweb s'ha imposat clarament en l'esprint final per davant de Jay McCarthy i Simon Guerrans.

Després que el gran grup hagi neutralitzat l'escapada del dia, el francès Julian Alaphillipe ha intentat sorprendre amb un atac a falta de cinc quilòmetres per a la meta, però quan havia obert un petit forat sobre la resta de perseguidors ha punxat una roda quan liderava la cursa i s'ha quedat sense opcions de victòria.

Tot i algun intent per evitar una arribada massiva, el triomf d'etapa s'ha decidit en l'esprint final i Matthews ha imposat la seva punta de velocitat per adjudicar-se la victòria i el liderat de la classificació general. Alberto Contador, un dels favorits a la victòria absoluta, ha entrat tallat per una caiguda sense conseqüències a falta de 700 metres i per tant li han adjudicat el mateix temps del grup principal.

Aquest dimarts es disputarà la segona etapa, de 173 quilòmetres de recorregut, també amb sortida a Pamplona i arribada a Eltziego. El desenllaç el podran seguir en directe per Esport3 a partir de les 15.30.

Anar al contingut