Michael Jordan, en una imatge d'arxiu
Bàsquet

Michael Jordan publica una emotiva carta contra la violència racial als Estats Units

L'exestrella de l'NBA s'ha mostrat profundament afectat per aquests últims aldarulls racials que hi ha hagut en ciutats del seu país, i ha anunciat que ha fet un donatiu de dos milions de dòlars per repartir entre dues associacions que estan treballant perquè hi hagi confiança entre la policia i les comunitats en què actuen

Actualitzat
El llegendari exjugador del Chicago Bulls, Michael Jordan, ha publicat una emotiva carta a la pàgina web "The Undefeated", un mitjà especialitzat en esports i cultura amb protagonisme afroamericà per alçar la veu contra la violència racial d'aquests últims dies als Estats Units. Jordan, considerat un dels millors jugadors de bàsquet de tots els temps, s'ha mostrat profundament afectat per aquests últims aldarulls racials que hi ha hagut a diferents ciutats del seu país, i ha anunciat que ha fet un donatiu de dos milions de dòlars a repartir entre dues associacions que estan treballant perquè hi hagi confiança entre la policia i les comunitats en què actuen.

Els centres beneficiats per les beques són l'Institut de Relacions Comunitat-Policia, fundat el maig passat per l'Associació Internacional de Caps de la Policia, i el Fons de Defensa Legal de l'NAACP, establerta el 1940 per treballar a través del sistema legal per pressionar pels drets civils i convertit en una organització independent de l'NAACP el 1957.

El text íntegre de la carta és el següent:

"Com a americà orgullós, pare que va perdre el seu propi pare en un acte de violència sense sentit i home negre, em sento profundament afectat per les morts d'afroamericans a mans de la policia i enfadat pels assassinats covards i plens d'odi dels oficials de servei.

Comparteixo el dol amb les famílies que han perdut els seus éssers estimats, ja que conec massa bé aquest sentiment. Vaig ser criat per pares que em van ensenyar a estimar i respectar les persones sense tenir en compte la seva raça o la seva procedència, així que estic afligit i frustrat per la retòrica divisiva i la tensió racial, que sembla haver empitjorat últimament.

Sé que aquest país és millor que això i ja no puc continuar callat. Necessitem trobar solucions que assegurin que la gent de color rebi un tracte just i igualitari i que els policies, que posen les seves vides en joc cada dia per protegir-nos a tots, siguin respectats i tinguin suport.

Durant les últimes tres dècades, he pogut veure de prop la dedicació amb la qual treballen els policies que ens han protegit a mi i la meva família. Tinc el màxim respecte pel seu sacrifici i el seu servei. També reconec que les experiències de molta gent de color amb la policia són molt diferents a la meva. He decidit alçar la veu amb l'esperança que puguem tornar a unir-nos tots com americans, mitjançant l'educació i el diàleg pacífic, per aconseguir un canvi constructiu.

Per donar suport a aquest esforç, vaig a fer una contribució d'un milió de dòlars a cadascuna de les següents dues organitzacions: l'Associació Internacional d'Oficials de Policia i el seu nou Institut per a la Comunitat i les Relacions Policials i al Fons de Defensa Legal de l'NAACP (organització que proporciona assistència legal a pobres afroamericans i que lluita pels seus drets civils). El treball de la primera se centra a construir un sentiment de confiança i a promocionar les millors pràctiques en la comunitat policial.

La meva contribució al Fons de Defensa Legal de l'NAACP, l'organització més antiga que lluita a través de la via legal pels drets civils, donarà suport el seu actual treball per dur a terme reformes que ajudin a construir aquesta confiança necessària i aquest respecte entre les comunitats i els cossos de seguretat. Tot i que sé que amb aquestes contribucions no n'hi ha prou, espero que els recursos ajudin molt totes dues organitzacions.

Som uns privilegiats per viure al millor país del món, un país que ens ha proporcionat a la meva família i a mi les millors oportunitats. Els problemes a què ens enfrontem no van aparèixer d'un dia per l'altre i no es resoldran demà, però si treballem tots junts, podem fomentar una millor entesa, canvis positius i la creació d'un millor món per a nosaltres mateixos, els nostres fills, les nostres famílies i les nostres comunitats."

Anar al contingut