Mundial

Mèxic supera Corea del Sud (2-1) i comença a somniar

La "tri" elimina els coreans amb gols de Vela i el "Chicharito" Hernández

Àlex OlivaActualitzat

Abans de l'inici del Mundial, el davanter mexicà Javier "Chicharito" Hernández reclamava el dret de la seva selecció a il·lusionar-se, a imaginar coses "chingonas". La realitat li està donant la raó. Amb la solvent victòria davant Corea del Sud (2-1), Mèxic ja suma sis punts, s'ha classificat virtualment per als vuitens de final i ha demostrat ser una de les seleccions més pràctiques d'aquest mundial.

L'equip mexicà ha assumit el pes del partit des del principi. S'ha quedat amb la pilota i ha buscat amb paciència camins per subministrar pilotes al trident ofensiu format pel "Chucky" Lozano, Carlos Vela i "Chicharito" Hernández. Corea només ha creat perill gràcies a les aparicions aïllades del davanter del Tottenham Son Heung-Min. Als vint minuts de joc, s'ha fabricat una triple oportunitat, que han neutralitzat entre el porter "Memo" Ochoa i la defensa mexicana.

Tot seguit ha arribat la jugada clau de la primera part. Al minut 23, el defensa coreà Jang Hyunsoo ha tallat amb la mà dins de l'àrea una centrada d'Andrés Guardado. A l'àrbitre serbi Milorad Mazic no li ha calgut consultar el VAR per assenyalar un penal indiscutible. L'ex de la Reial Societat Carlos Vela ha transformat la pena màxima que ha avançat els mexicans. Un xut de Miguel Layún en el minut 27 ha estat a punt de suposar el segon gol per als mexicans, però la pilota ha sortit pocs centímetres per sobre del travesser.

Al segon temps, Corea ha augmentat la intensitat i el ritme del seu joc, conscient que la derrota l'enviava cap a casa. El control del joc ha desaparegut i el partit s'ha trencat. En el minut 55, Son ha posat a prova el "Memo" Ochoa amb un xut potent des de fora de l'àrea que el porter mexicà ha parat amb solvència. Però aquesta falta de control sobre tot ha beneficiat a Mèxic. Al minut 57, Guardado ha posat a prova el porter coreà i al 61, Carlos Vela ha buscat l'escaire amb un xut de rosca, que ha sortit fora per molt poc. Els esforços de l'equip mexicà han tingut premi en el minut 65: un contraatac d'Irving Lozano que ha avançat fins a la frontal de l'àrea i que ha assistit a la seva esquerra al "Chicharito" Hernández per marcar el segon amb un xut ras.

En la recta final hi ha hagut alguns minuts per als exblaugranes Rafa Márquez –que s'ha embolicat amb una cessió perillosa a Ochoa quan portava alguns minuts sobre la gespa­- i Giovanni Dos Santos, que han coincidit sobre la gespa amb l'excentral de l'Espanyol Héctor Moreno.

El partit ha acabat amb un gol extraordinari de Son, amb un xut de rosca des de fora de l'àrea. Malgrat el gol, Corea ha acabat perdent i queda eliminada del mundial. Mèxic, amb sis punts, és líder de grup i ho té tot a favor per classificar-se per als vuitens de final.