Futbol

Messi torna a emular els grans cracs de la història del futbol

El crac argentí del Barça ha imitat genialitats similars a les de Johan Cruyff (penal indirecte), Diego Armando Maradona (eslàlom impossible i la mà de Déu) i Pelé (gol de cap en una final)

Xavier LorenteActualitzat

L'endemà de la victòria del Barça, Leo Messi torna a ser protagonista per la genialitat en el penal a l'estil Cruyff contra el Celta. No és, però, la primera vegada que el blaugrana emula als grans de la història del futbol. 

A Johan Cruyff se li recorden moltes meravelles. L'any 1982, vestint la samarreta de l'Ajax, va picar un penal només a l'abast dels genis. Més de tres dècades després, Messi en va firmar la seva particular versió al Camp Nou, contra el Celta.

L'argentí continua sumant homenatges, recordatoris als seus companys a l'Olimp del futbol mundial. De Maradona li van quedar gravats molts gols, un d'ells en lletres d'or: l'eslàlom impossible contra Anglaterra en el Mundial de Mèxic que Messi també va fer realitat en un Barça-Getafe de Copa. D'aquell mateix Argentina-Anglaterra, va repetir l'anomenat gol de la mà de Déu, en un Barça-Espanyol.

De Pelé va emular el gol amb el cap a la final contra Suècia en el Mundial del 58. Des de l'altre angle, Messi va fer la seva pròpia adaptació a la final europea de Roma contra el Manchester United.

El polonès Antonin Panenka no arriba ni de bon tros a l'alçada de Cruyff, Maradona o Pelé, però va passar a la història del futbol per un penal que Messi també va reversionar en un Barça-Vila-real per a la memòria.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut