Messi tomba el mur de l'Alabès i guia el Barça a aixecar la 29a Copa del Rei de la seva història (3-1)

El crac argentí, amb una nova exhibició, ha liderat la victòria del Barça en la final de la Copa del Rei contra l'Alabès (3-1) en el comiat de Luis Enrique de la banqueta blaugrana

David CarballoActualitzat

El FC Barcelona ha tancat el cicle de Luis Enrique a la banqueta amb una victòria. Els blaugranes han complert els pronòstics i s'han proclamat campions de la Copa del Rei per tercera temporada consecutiva i la 29a del seu palmarès, després de derrotar l'Alabès en la final disputada al Vicente Calderón (3-1). Leo Messi, com i quan ha volgut, s'ha encarregat de tombar la resistència d'un rival que no ha pogut complir el somni d'aixecar el primer títol dels seus 96 anys d'història.

El duel ha començat amb una xiulada a l'himne espanyol i un bon ensurt. En el minut 8, Mascherano i Marcos Llorente han topat de cap violentament i l'argentí s'ha endut la pitjor part. El "Jefecito" ha caigut commocionat sobre la gespa i ha hagut d'abandonar el terreny de joc en llitera. Sense Sergi Roberto, sancionat, i amb Aleix Vidal sense ritme de competició tot i tenir l'alta mèdica, André Gomes ha entrat per ocupar el lateral dret.

Després d'uns minuts tensos i amb moltes aturades per les continues faltes, l'Alabès hauria pogut avançar-se amb un xut d'Ibai Gómez que s'ha empassat Cillessen i la pilota ha acabat picant al pal. Al Barça li ha costat superar el mur defensiu de l'Alabès, fins que ha aparegut Messi. El millor jugador de la història s'ha encarregat ell sol de fer saltar pels aires la resistència d'un meritori Alabès. El 10 blaugrana havia inaugurat el marcador a la mitja hora de joc amb un xut de rosca ajustat al pal després d'una paret amb Neymar i després del golàs de l'empat a un de Theo, el crac argentí ha tornat a tirar del carro per desfer la igualada.

Quan semblava que la primera meitat acabaria amb empat, el Barça ha estat capaç de fer dos gols seguits just abans del descans. Neymar ha fet el segon rematant la centrada de la mort d'André Gomes i Paco Alcácer el tercer després d'una nova genialitat de Messi.

En la represa, el Barça ha mantingut sempre el partit sota control i no ha hagut de patir gens davant un Alabès conscient de les seves limitacions. Amb la final completament decidida, Luis Enrique ha premiat Aleix Vidal, que ha disputat els últims minuts després d'una recuperació meteòrica. Els aficionats vitorians han seguit animant de forma incansable el seu equip tot i que s'han hagut de rendir a Messi, el rei indiscutible de la Copa del Rei.