Messi s'abraça amb Neymar per celebrar el primer gol del Barça al Celtic Park (Reuters)

Messi tomba el Celtic amb un doblet i impulsa el Barça als vuitens de final de la Champions (0-2)

El crac argentí ha reaparegut amb dos gols i ha liderat la classificació del Barça per als vuitens de final com a líder de grup després de l'empat del Manchester City al camp del Borussia Mönchengladbach

David CarballoActualitzat

Després de l'ensopegada contra el Màlaga en la Lliga, el Barça ha recuperat el trident en la seva visita al Celtic Park i ha sumat un triomf per 0 a 2 que li ha permès certificar la classificació per als vuitens de final de la Champions. Messi, amb un doblet, ha tombat la resistència del conjunt escocès, que ha plantat més cara que al Camp Nou, però que amb aquesta desfeta ha quedat eliminat.

Amb el retorn de Messi i Luis Suárez en l'onze titular, els blaugrana han sortit amb tota l'artilleria ofensiva i han desactivat la pressió inicial d'un Celtic que ha sortit molt endollat, impulsat per una afició incansable. Tot i donar un petit ensurt en els minuts inicials, Messi s'ha convertit en un autèntic malson per a la defensa escocesa. De les seves botes sempre han sorgit les millors accions d'atac d'un Barça que ha tingut el domini del joc davant d'un Celtic impetuós, però imprecís. El crac argentí ha avisat en dues ocasions i, en la tercera, no ha perdonat per inaugurar el marcador en el minut 24, després de rebre una precisa assistència de Neymar, la setena que dóna aquesta temporada en la Champions.

Aliè als seus problemes judicials, el brasiler ha estat molt incisiu per la banda esquerra i la seva associació amb Messi sempre ha estat sinònim de perill. El Celtic s'ha anat espolsant el domini inicial del Barça i, tot i que no ha creat excessiu perill, Dembele ha posat a prova Ter Stegen amb un xut que ha aturat el porter alemany. Luis Suárez, el menys actiu del trident, també ha tingut una clara ocasió per fer el segon, però el seu cop de cap l'ha salvat Gordon amb una mà espectacular.

Neymar i Rakitic, nets de targetes a vuitens

En l'inici de la represa, el Celtic ha sortit més ambiciós i Dembele ha perdonat l'empat amb un cop de cap massa fluix a les mans de Ter Stegen. I del possible empat a un, en la següent jugada, el Barça ha fet el segon. Izaguirre ha placat Suárez dins de l'àrea i Messi ha transformat la pena màxima amb un xut potent pel centre, el seu gol 100 en competicions internacionals de clubs.

La segona diana de l'argentí ha desactivat el Celtic, impotent per fer mal a un Barça superior. Amb el duel decidit, Neymar i Rakitic han forçat una targeta groga que els farà perdre's per sanció l'últim i intrascendent partit de la fase de grups contra el Borussia Mönchengladbach i poc després ha estat substituït per Arda Turan davant l'esbroncada del Celtic Park.

Luis Enrique també ho ha aprofitat per donar descans a Gerard Piqué i ha fet debutar el brasiler Marlon. En un tram final descafeïnat, Luis Suárez ha pogut arrodonir la victòria amb el 0 a 3, però ha estavellat un xut al pal.

El City, a vuitens com a segon de grup

Amb aquest triomf al Celtic Park, combinat amb l'empat a un del Manchester City al camp del Borussia Mönchengladbach, el Barça passa a vuitens de final per tretzè any consecutiu i per desena vegada com a líder de grup.

Tot i l'empat a terres alemanys, el conjunt de Pep Guardiola també s'ha garantit la classificació com a segon de grup per tenir el "goal average" al seu favor. Raffael ha posat per davant el Borussia però Silva, en temps de descompte, ha fet l'empat a un just abans del descans. En la represa, els dos conjunts s'han quedat amb deu per les expulsions de Stindl i Fernandinho.