Messi tomba la Juventus i lidera el triomf del Barça en un bon debut a la Champions (3-0)

Els blaugrana han tingut una bona estrena europea al Camp Nou i han derrotat un vigent subcampió ple de baixes gràcies a un doblet de l'argentí i una altra diana de Rakitic

David CarballoActualitzat

El FC Barcelona no perd en un debut a la Lliga de Campions des de fa 19 anys. Els blaugrana han tingut una bona estrena europea al Camp Nou i han derrotat una Juventus plena de baixes per 3-0 gràcies a un doblet de Messi i una altra diana de Rakitic.

Dembélé ha estat la gran i única novetat de l'onze titular del Barça per al debut a la Lliga d Campions. Tot i afrontar la visita al Camp Nou amb baixes importants i amb un equip farcit de novetats, la Juventus ha demostrat que necessita ben poc la possessió per crear perill. Els italians, fidels al seu estil, han cedit la iniciativa als blaugrana i han buscat fer mal amb ràpids contraatacs.

De Sciglio ha donat el primer avís amb un xut des de la frontal que ha obligat Ter Stegen a lluir-se per desviar la pilota a córner. Dybala i Pjanic han tornat a posar a prova el porter alemany i han confirmat que el Barça no s'ha trobat gens còmode sobre el terreny de joc.

En un duel tàctic i espès, els blaugrana han tingut molts problemes per superar l'ordre defensiu del vigent subcampió d'Europa. Sense fluïdesa ofensiva, Luis Suárez ha posat a prova Buffon en una jugada aïllada. Dembélé també ha aparegut amb comptagotes, però, de nou, l'encarregat d'obrir la llauna ha estat Leo Messi. En l'últim sospir de la primera part, el crac argentí ha culminat una bona paret amb Suárez amb un xut ajustat fora de l'abast de Buffon i ha batut per primera vegada el veterà porter italià després de quatre partits.

En la represa, el Barça ha acabat d'ensorrar la Juve gràcies a la voracitat de Messi, que primer ha avisat amb un xut al pal i després ha fet el tercer culminant una gran jugada individual. Abans, Rakitic havia fet el segon dels blaugrana en recollir dins de l'àrea un mal refús de Sturaro.

Els vigents subcampions d'Europa han intentat salvar l'honor, però Dybala ha tornat a topar amb Ter Stegen i Piqué ha evitat sota els pals el gol visitant. El Barça també hauria pogut fer el quart, però l'àrbitre ha anul·lat el gol de Luis Suárez per fora de joc previ de l'uruguaià. El conjunt d'Ernesto Valverde ha tingut una estrena immillorable a la Champions i ha confirmat el seu bon inici de temporada.

L'Sporting assalta Atenes (2-3)

En l'altre partit del grup D, els portuguesos han guanyat l'Olympiacos a domicili. Doumbia, Martins i Fernandes havien avançat l'Sporting per 0 a 3, i Felipe Pardo ha donat emoció en els minuts finals amb dos gols. L'equip de Lisboa suma tres punts i es col·loca empatat amb el Barça al capdavant de la classificació.