Leo Messi
Leo Messi celebra el segon gol enfront de l'Espanyol (EFE)

Un "hat-trick" de Messi obre el camí del Barça a una golejada contra l'Espanyol i l'instal·la en un "tres de tres" en la Lliga

Els blaugranes han demostrat superioritat al seu estadi enfront dels periquitos, que no han renunciat a donar ensurts; Dembélé ha debutat en la segona part

El FC Barcelona s'ha imposat al RCD Espanyol (5-0) aquest diumenge en el derbi del Camp Nou, que ha arribat en la tercera jornada de Lliga. L'equip d'Ernesto Valverde, que ha fet debutar Semedo com a titular i ha reservat Dembélé fins al 3-0, ha estat superior al seu estadi, però el rival ciutadà no ha renunciat a donar ensurts. Per als de Quique Sánchez Flores, s'ha estrenat Darder.

El Barça ha sortit decidit a l'atac i, en el minut 3, Lionel Messi ja ha tingut la primera oportunitat amb un xut desviat després d'un córner.

A poc a poc, l'Espanyol ha avançat la pressió fins a la mateixa sortida de pilota, ha donat molts problemes al Barça tallant les línies de passada i ha creat sensació de perill, especialment a través de la mobilitat de Baptistao, que ha forçat una targeta groga de Sergio Busquets per agafar-lo per la samarreta quan tenia moltes possibilitats de córrer sol cap a la porteria contrària. En aquesta fase els locals només han pogut generar una ocasió amb un llançament de falta llunyà de Luis Suárez.

Aquestes complicacions les ha esvaït Messi en el minut 25, en rebre dins l'àrea i, entre tres defenses, col·locar amb habilitat la pilota que ha obert el marcador. La posició inicial de l'argentí, però, era de fora de joc.

En el 30, l'avantatge blaugrana ha estat a punt d'ampliar-se després d'una jugada personal, molt vertical, de Rakitic. Pau López ha estat excel·lent refusant la rematada del croat, primer, i la de Messi, que ha aprofitat el rebot, immediatament.

El 2-0 ha arribat en el 35 en un contraatac fulminant en què Jordi Alba i Messi han combinat fins a l'àrea petita, on el "10" ha rematat amb la punta de la bota.

L'Espanyol ha quedat tan atordit que només un minut després Messi ha estat a punt de consumar el "hat trick" en una altra contra. Aquesta vegada, la defensa blac-i-blava s'ha refet a temps, però al 38, en una jugada semblant, Suárez encara li ha donat un nou ensurt.

La gran oportunitat de l'Espanyol ha arribat quan semblava que l'equip començava a demanar l'hora del descans: en una acció aïllada, Piatti ha connectat un xut sec que ha anat a la base del pal dret de Ter Stegen.

La segona part ha començat amb una nova ofensiva blaugrana. Deulofeu a desequilibrat per l'esquerra i ha propiciat una combinació entre Iniesta, Messi i Suárez, que ha errat un toc d'esperó. El gol se li ha resistit encara més a l'uruguaià: a mesura que el Barça posava setge a la porteria contrària, ha seguit amb el desencert dins l'àrea petita. Se l'ha vist desesperat.

Entretant, Piatti ha tingut la segona gran oportunitat periquita amb una vaselina desviada, quan Ter Stegen semblava vençut. Quique l'ha canviat per Sergio García en el 57.

En el 66, Messi ha tornat a assitir Suárez, que aquest cop no ha sabut controlar i ha obert per a Alba, que ha tornat la pilota a l'argentí i li ha fet la segona assistència de gol de la nit. Aquesta vegada sí, ha consumat el triplet personal i el 3-0 per al Barça.

Després d'aquesta jugada, Valverde ha començat a moure les novetats. Ha fet sortir Dembélé per Deulofeu i Paulinho per Busquets. El francès, abans de poder fer una jugada destacable, ha vist la targeta de visita d'Aaron, que l'ha fet volar i li ha deixat els dos turmells adolorits. L'espanyolista, al seu torn, a vist la groga per part de l'àrbitre.

Pel que fa al brasiler, ha donat bons detalls del seu joc, tant en la pressió al centre del camp, com en les arribades a l'àrea. Ha estat a punt de marcar seguint una pilota penjada a l'àrea.

Però la nit semblava pensada per al lluïment de Messi, que ha continuat tenint ocasions, i fins i tot ha buscat un últim gol en una falta llançada des de 30 metres. No obstant això, el protagonisme en els darrers cinc minuts ha estat per al seus companys. Gerard Piqué ha fet el quart gol, en un córner, gràcies a un salt i un cop de cap imponent, que els espanyolistes han protestat com a falta.

A pocs segons de l'afegit, el cinquè ha significat la recompensa a la insistència de Suárez. I el primer gran detall d'entesa en el nou trident: Messi ha iniciat la jugada amb una obertura per a Dembélé, que ha assitit al primer toc. La rematada de l'uruguaià ha acabat de dibuixar una triangulació perfecta.

Després d'aquest partit, el Barça ha guanyat els tres partits que ha jugat des que ha començat la temporada, i es situa líder en solitari provisionalment. A més, després de l'ensopegada del Madrid contra el Llevant, ja n'hi treu qautre d'avantatge. L'Espanyol, amb un sol punt, s'acosta a la zona baixa de la classificació.