Messi fa un gest de ràbia després de marcar de penal davant Xile (Reuters)
Futbol

Messi rescata l'Argentina davant Xile (1-0) i el Brasil de Neymar s'exhibeix a l'Uruguai (1-4)

Un gol de penal del blaugrana davant Xile (1-0) col·loca la selecció "albiceleste" en el camí del Mundial de Rússia, que el Brasil de Neymar ja té a tocar gràcies a la golejada a Montevideo (1-4)

Actualitzat

El Brasil es troba a un pas de la classificació matemàtica per al Mundial de l'any que ve després d'obtenir una victòria concloent a casa de l'Uruguai (1-4), segon classificat en la fase de classificació sud-americana. L'Argentina, per la seva banda, ha rellançat les seves opcions de ser a Rússia després de superar per la mínima Xile (1-0).

La selecció "albiceleste" ha continuat mostrant una imatge molt discreta, però aquesta vegada ha assegurat els tres punts gràcies a un penal transformat per Leo Messi (16'). Tot i els dubtes sobre el seu joc, l'Argentina ha pogut revenjar-se de les dues últimes finals de la Copa Amèrica perdudes als penals davant una selecció xilena que ara passa a ser sisena, fora dels llocs que donen la classificació per al Mundial. Messi, que ha lluït el braçal de capità, ha jugat tot el partit igual que Javier Mascherano, que ha estat amonestat i no podrà jugar a Bolívia per sanció.

Golàs de Neymar

Molt millor imatge ha ofert la selecció brasilera, que tot i començar perdent a l'estadi Centenario de Montevideo, amb un gol de Cavani de penal, ha capgirat ràpidament la situació. Paulinho i Neymar han sigut els grans protagonistes de la nit. El migcampista del Guangzhou xinès ha anotat tres gols per rematar una selecció uruguaiana que no ha sabut com frenar el desequilibri de Neymar. El davanter blaugrana ha rubricat la seva bona actuació amb un golàs, el tercer de la "canarinha", que amb aquest triomf encadena ja 13 partits sense derrota. L'Uruguai ha trobat a faltar el sancionat Luis Suárez en atac i s'ha mostrat inesperadament vulnerable en defensa.

Baixa enters la selecció de l'Equador, que havia començat liderant la fase de classificació i ara es troba en cinquè lloc. Al Paraguai, on no ha aconseguit guanyar mai en partit oficial, la tricolor ha acabat encaixant una derrota (2-1) que ha maquillat l'espanyolista Felipe Caicedo amb un gol de penal (70'). Felipao ha jugat tot el partit i el seu company Hernán Pérez ha disputat els últims 20 minuts amb la selecció local.

Anar al contingut