Messi lidera el Barça a Ipurua (0-2) i els blaugrana arribaran líders al clàssic del Camp Nou

El Barça supera l'Eibar a Ipurua gràcies a Messi (0-2). L'argentí ha avançat els blaugrana des del punt de penal i, en el segon temps, amb una rematada de cap. Aquests dos gols permeten que el Barça arribi líder al clàssic

El Barça ha presentat set canvis en l'onze inicial, obligat per les baixes. Luis Enrique ha tret un mig del camp inèdit a Ipurua, on la pluja ha fet acte de presència. Neymar ha tornat i l'inici del partit ha estat elèctric. L'Eibar, però, ha pogut limitar les ocasions d'un Barça amb més possessió, que ha aconseguit avançar-se des del punt de penal. Del Cerro Grande ha assenyalat la pena màxima per mans d'Ekiza dins l'àrea i Messi, des dels onze metres, no ha perdonat. Les pèrdues de pilota en l'última passada han estat letals i han impedit que els blaugrana ampliessin l'avantatge abans del descans.

Els 5.400 espectadors d'un Ipurua ple de gom a gom han vist com, en la segona acció de perill blaugrana de la segona part, el Barça feia el segon. Rakitic ha servit un córner que ha rematat de cap Messi per enviar-lo al fons de la porteria. Al minut 62, Luis Enrique ha donat entrada a Xavi en el lloc de qui ha assistit el segon gol. El capità blaugrana, d'aquesta manera, ha disputat el partit 750 amb la samarreta blaugrana. Javi Lara ha estat l'únic jugador de l'Eibar que ha apropat el perill a l'àrea de Bravo. Precisament, el travesser ha salvat els blaugrana del gol. L'acció havia començat amb un control de Piqué, que ha avançat mentre per acabar amb un error que ha desencadenat una contra de l'equip basc. El pal ha salvat els blaugrana en els darrers minuts. L'Eibar, però, ha acabat sumant la vuitena derrota consecutiva davant d'un Barça que arriba a la cita del clàssic com a líder.