Cristiano Ronaldo vol lluitar pel Pichichi amb Messi (Reuters)
Futbol

Messi i Cristiano mantenen una lluita aferrissada pel "Pichichi"quan falten nou jornades per al final de la Lliga

El portuguès ha augmentat considerablement la nòmina de gols i ja en suma 22 i s'acosta perillosament als 25 de l'argentí, que ha donat 12 assistències, per només cinc del jugador del Reial Madrid

Francesc LatorreActualitzat

És una més de les múltiples lluites que han protagonitzat en els últims anys Messi i Cristiano Ronaldo. Queden 9 jornades perquè acabi la Lliga, i, a aquestes alçades, la lluita pel pichichi està més que igualada. I això que en la primera volta, Messi guanyava per golejada. Però en els últims partits, Cristiano s'ha posat les piles i ha aconseguit retallar distàncies amb el blaugrana. Ara mateix, Messi suma 25 gols, mentre que el portuguès en porta 22. Perilla el pichichi de l'argentí? Les estadístiques diuen que Messi mai l'ha perdut anant primer a falta de 9 jornades...

Al camp del Getafe va ser el primer gol de Cristiano a la Lliga. Era la jornada número 8. Messi aquell cap de setmana no va marcar, però fins aleshores ja n'havia fet 11. L'argentí era la imatge de la inspiració i l'encert. Cristiano, la de l'obsessió desesperada. És ben cert, però, que el portuguès no va jugar els quatre primers partits per la sanció a la Supercopa. CR7 va tancar la primera volta amb només 4 gols. Messi, després d'aquests dinou partits, ja n'acumulava 17, una estadística que també es va veure reflectida en la classificació dels seus equips a la Lliga.

Sense opcions d'aixecar el títol, Cristiano ha convertit el Pichichi en objectiu prioritari. I a la segona volta ha recuperat l'instint rematador. Ha marcat els sis últims partits que ha jugat, en què ha marcat tres doblets, 1 hat-trick i 1 pòquer, diumenge passat contra el Girona. Tant és així que Cristiano té, ara com ara, una mitjana golejadora més bona que Messi. El portuguès marca cada 92 minuts. Messi ho fa cada 98. El joc de l'un i de l'altre ha evolucionat amb el pas dels anys. Cristiano s'ha tornat més finalitzador. Messi, més generós.

Les estadístiques li donen la raó. Messi ha fet 25 gols en el que ha transcorregut de Lliga, però ha donat 12 assistències. Cristiano, aquí, hi surt clarament perdent: només n'ha repartit 5. Tots dos encaren l'esprint final per endur-se el Pichichi i desfer l'empat en el palmarès de la Bota d'Or. En tenen 4 cadascun. El líder, de moment, però, juga a la Premier. És Mohamed Salah, que ha fet 28 gols amb el Liverpool.

ARXIVAT A:
MessiReial Madrid
Anar al contingut