Barça

Messi amplia el debat sobre la Pilota d'Or a base de "hat-tricks" històrics

L'argentí ha batut els rècords golejadors a la Lliga i a la Champions dies després que es tanqués el termini per votar el pròxim guardonat i ja hi ha veus que demanen reobrir-lo

Actualitzat

Els dos rècords històrics batuts per Leo Messi en tan sols quatre dies han reobert el debat sobre qui mereix la Pilota d'Or del 2014. La mala sort per a l'argentí és que el termini per votar s'acabava el passat 21 de novembre, just un dia abans que superés el rècord de Zarra com a màxim golejador de la Lliga, i quatre abans que deixés enrere Raúl a la llista d'anotadors de la Champions.

El termini de votació de la FIFA no és inamovible. De fet, ja va ser ampliat la temporada passada. Aleshores, Cristiano Ronaldo va ser el gran beneficiat, ja que un "hat-trick" en la repesca del Mundial entre Portugal i Suècia li va permetre possiblement guanyar alguns vots més en un final en què es va acabar adjudicant la seva segona Pilota d'Or en detriment de Franck Ribéry i Leo Messi.

Cal recordar, però, que en aquella ocasió la decisió es va prendre després que el president de la FIFA, Sepp Blatter, va parodiar Cristiano Ronaldo en una escena grotesca que va donar la volta al món i va generar reaccions irades per part del Reial Madrid.

El reglament de la Pilota d'Or estipula que el termini es pot allargar durant una setmana si s'han rebut menys de dos terços de les votacions a l'hora del tancament. Els votants de la Pilota d'Or són tots els seleccionadors nacionals, els capitans de cada selecció i els corresponsals de la revista France Football.

Els tres finalistes de la Pilota d'Or del 2014 se sabran el pròxim 1 de desembre i el guanyador, a la gala del 12 de gener.

Els més ben posicionats per aspirar al guardó semblen Manuel Neuer, porter del Bayern de Munic i de la selecció alemanya campiona del món, Cristiano Ronaldo, campió d'Europa amb el Reial Madrid i màxim golejador de la passada Champions, i Leo Messi.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut