Leo Messi celebra el gol que li va donar el triomf al Vicente Calderón (Reuters)

Messi agafa l'hàbit de sortir al rescat

Contra l'Atlètic, l'argentí va aparèixer als minuts finals per canviar el signe del partit per cinquena vegada aquesta Lliga

Que Leo Messi és decisiu per al Barça és un fet incontestable, gairebé des que va debutar amb el primer equip blaugrana. Però aquesta temporada, el davanter argentí està destacant per les seves jugades decisives als minuts finals per canviar el signe dels partits.

A l'octubre ja havia protagonitzat un final de partit assumint la responsabilitat de llançar un penal en temps afegit a Mestalla, que va donar el triomf als blaugranes (2-3). La imatge s'ha repetit en aquests últims partits.

El 8 de gener, quan el Barça vorejava la derrota al camp del Vila-real, Leo Messi va clavar una falta directa al minut 89 que va establir l'empat final (1-1). El mateix resultat es va donar un mes després en la visita al camp del Betis (1-1), en un dels partit més fluixos del Barça. En aquesta ocasió, Messi va fer l'assistència ja amb el temps complert perquè Luis Suárez rescatés un punt per als blaugranes.

El "factor Messi" ha sortit als minuts finals dels dos últims partits que ha jugat el Barça. La setmana passada, quan l'equip semblava encallat davant el Leganés, Neymar va intentar desequilibrar en jugada individual i Mantovani li va fer penal. Messi es va encarregar de xutar la pena màxima i salvar els tres punts. Era el minut 89.

Aquest diumenge passat, més del mateix: Leo va simbolitzar el coratge d'un Barça que no va abaixar els braços tot i l'empat de Godín. I va ser persistent: tot i que el seu primer xut al minut 85 es va estavellar en la defensa, ell mateix va recollir el refús per batre Jan Oblak i sumar un triomf més, que pot valdre el seu pes en or.