Messi acaba amb la resistència del Vila-real i permet al Barça situar-se líder provisional (3-1)

Leo Messi és una assegurança de vida per al Barça de Pep Guardiola. L'argentí ha tornat a aparèixer en el moment decisiu per tombar la resistència d'un valent Vila-real que ha complicat molt la vida als blaugrana en un partit disputat de poder a poder. Amb empat a un al marcador, Messi ha tombat els groguets amb dos gols fonamentals a la segona meitat i ha permès al Barça sumar una victòria que el situa com a líder provisional de la Lliga. Un triomf molt valuós i treballat contra un rival que ha plantat cara i que serveix per traspassar tota la pressió a un Reial Madrid obligat a guanyar a El Molinón si vol recuperar la primera plaça de la classificació.

Puyol s'ha convertit en el tercer jugador de la història del Barça a arribar als 500 partits amb la samarreta blaugrana. I ho ha fet en un partit molt intents, en què Messi ha disposat d'una doble ocasió per avançar els barcelonistes quan s'havien jugat dotze minuts de partit. El Vila-real també ha disposat de bones opcions, com una de Nilmar, en què el brasiler no ha estat encertat. El Barça ha començat molt endollat i en una ràpida jugada d'atac ha arribat l'1 a 0 al minut 22. Villa s'ha plantat sol davant de Diego López i l'ha superat amb un xut per baix, el seu sisè gol a la Lliga i el novè en 14 partits contra el conjunt groguet.

Els blaugrana tenien el partit completament controlat quan ha arribat la jugada polèmica de la nit. L'àrbitre basc Delgado Ferreiro ha xiulat un fora de joc inexistent de Messi que havia acabat amb un gol de Villa i en la jugada immediatament posterior Nilmar ha aconseguit el gol de l'empat. Del possible 2 a 0 s'ha passat a l'empat a un i això ha provocat una picabaralla entre Guardiola i Garrido a les banquetes. L'empat ha deixat un pel descol·locat el Barça i el Vila-real s'ha envalentit. Abidal ha desviat al límit un xut de Cazorla, Iniesta ha estat a punt de marcar en pròpia porta i Valdés ha estat molt segur aturant un llançament de falta molt perillós de Rossi.

Messi, decisiu

Els blaugrana han recuperat l'alè a la segona part i, en un servei ràpid de falta, Messi ha fet el segon, després d'una doble paret amb Pedro. És el setè partit consecutiu en què marca l'argentí. I l'afany golejador del crac blaugrana no ha acabat aquí. Ha convertit una pilota mig morta a l'àrea en el 3 a 1 i en la sentència del partit encara que els jugadors visitants han demanat que es trobava en posició de fora de joc. Poc després, Messi encara n'hauria pogut fer un altre, però Marchena ha salvat un gol que semblava cantat. El Barça ha sumat una victòria molt important contra un rival valent i que li ha posat les coses molt difícils i dormirà com a líder provisional de Primera. Els blaugrana traspassen ara tota la pressió al Reial Madrid, que està obligat a guanyar al camp de l'Sporting per recuperar el liderat de la Lliga.