El Legia-Madrid d'aquest dimecres es jugarà a porta tancada pels enfrontaments causats pels radicals polonesos (Reuters)
Lliga de Campions

Més de 700 persones vetllaran per evitar disturbis abans del Sevilla-Dinamo de Zagreb

Tres aficionats del conjunt croat ja van ser detinguts aquest dimarts a Sevilla per enfrontaments amb la policia

Ramon AngladaActualitzat

Després dels disturbis provocats pels seguidors més radicals del Legia de Varsòvia a Madrid, la problemàtica dels ultres es desplaça a Sevilla. El partit contra el Dinamo de Zagreb (20.45) s'ha declarat d'alt risc i es destinaran més de 700 persones, entre elles més de 300 policies nacionals, per vetllar per la seguretat dels aficionats. Els seguidors croats seran acompanyats des del centre de la ciutat fins a l'estadi Sánchez Pizjuán per la policia i allà se'ls aplicaran controls exhaustius per evitar l'entrada de bengales.

Alguns dels aficionats més radicals del Dinamo van arribar dimarts a la ciutat andalusa. La Policia Nacional va detenir tres seguidors pels disturbis que van causar dimarts a la nit pel centre de Sevilla, on es van arribar a enfrontar directament amb els cossos de seguretat. Els fets van tenir lloc entre el carrer Alemanes i l'avinguda de la Constitució. Als detinguts els van trobar un bat de beisbol i armes blanques. Està previst que passin a disposició judicial aquest dimecres a la tarda o dijous al matí. També, segons la policia, dilluns a la nit es van detenir set aficionats del Dinamo a Màlaga, de camí cap a Sevilla.

La problemàtica dels ultres no és nova. El Madrid juga aquest dimecres al camp del Legia a porta tancada, per incidents entre els aficionats polonesos contra els seguidors del Borussia Dortmund en el primer partit de la fase de grups de la Champions. Aquest dimarts, en el partit entre el Besiktas i el Nàpols, un seguidor italià va ser apunyalat i hi va haver enfrontaments entre els ultres de tots dos equips al metro d'Istanbul. També a Sevilla, al centre de la ciutat, i durant el primer partit, els aficionats de l'Olympique de Lió van causar disturbis.

Anar al contingut