Mundial

Mertens i Lukaku dirigeixen la victòria de Bèlgica davant d'una fluixa Panamà (3-0)

Un gol de Mertens en el minut 47 i dos més de Lukaku en el 58 i el 75 han donat la victòria a la selecció belga, dirigida pel català Robert Martínez, davant del combinat panameny, a Sotxi (3-0)

Cristina BusquetsActualitzat

La selecció de Bèlgica, dirigida pel català Robert Martínez, i la de Panamà, cinquena selecció amb pitjor coeficient en el rànquing FIFA, han obert la participació del grup G a al Mundial de Rússia a Sotxi.

Els belgues han dominat i Yannick Carrasco, en els primers cinc minuts, ha donat un avís. El potent xut de l'exjugador de l'Atlètic de Madrid, ha acabat a les mans del porter panameny. El segon avís l'ha donat Mertens, i ha obligat –altre cop- a què el porter de Panamà actués. El mateix davanter del Nàpols ha tornat a intentar-ho als 19 minuts amb un xut que s'ha estavellat al lateral de la porteria. De Bruyne també ho ha provat a partir d'una jugada assajada que ha començat amb un llançament de córner. Hazard ha buscat el gol per Bèlgica, així com Lukaku que ha topat amb el porter Penedo. L'única ocasió amb cara i ulls per Panamà al primer temps ha estat obra d'Armando Cooper.

A l'inici del segon temps, Bèlgica ha trobat el gol. Mertens, amb una volea, ha engaltat un rebuig i ha perforat la porteria de Panamà. Bárcenas, pel combinat panameny, ha buscat sorprendre amb un xut llunyà. Però, en el minut 68, i després d'una gran combinació entre Hazard i De Bruyne; Lukaku ha fet el segon pels belgues que s'han fet amb gairebé el domini total del partit. Tant ha estat així que en el 75, Lukaku ha finalitzat una contra per fer el tercer gol. Panamà, a les acaballes, ha buscat el gol de l'honor sense èxit. Amb una arribada de Díaz que ha obligat a intervenir Courtois i amb un xut des de mig camp que ha buscat sorprendre el porter del Chelsea.

Bèlgica, sense desplegar un gran joc, ha superat una fluixa Panamà i se situa provisionalment com a líder del grup G.