Memphis obté el tercer triomf del "play-off" contra Portland (109-115) i Chicago encaixa la primera derrota a Milwaukee (92-90)

Marc va liderar els Grizzlies, amb 25 punts, i Pau va aportar el quart doble doble seguit en aquest "play-off"

El pivot Marc Gasol va sorgir com la primera opció de l'atac dels Grizzlies de Memphis i els va guiar cap al triomf a domicili (109-115) enfront dels Trail Blazers de Portland en el tercer partit de l'eliminatòria de la primera ronda dels "play-off" de la Conferència Oest, que dominen per 3-0. Els Grizzlies són a només un triomf d'arribar a les semifinals, on tindrien com a rival els Warriors de Golden State, que ja estan classificats després d'escombrar (4-0) els Pelicans de Nova Orleans.

L'entrenador dels Grizzlies, David Joerger, va tornar a confiar en la capacitat de lideratge de Gasol, amb el seu poder dins de la pintura, i l'estratègia va ser perfecta, perquè el jugador de Sant Boi va respondre amb 25 punts, 7 rebots, 4 assitències i 3 taps.

A Milwaukee, el germà gran de la família, Pau, va tenir una sort ben diferent. El base reserva dels Bucks, Jerryd Bayless, es va convertir en l'heroi del partit en anotar en les últimes dècimes de segon del temps reglamentari la cistella que va permetre al seu equip guanyar per 92-90 els Bulls, en el quart partit de la primera ronda dels "play-off" de la Conferència Est.

Gasol va brillar en el seu joc individual i d'equip en aconseguir el seu quart doble doble en aquesta sèrie, després d'aportar 16 punts i 10 rebots. Ell mateix va acostar els Bulls al que hauria pogut ser un final diferent quan, faltant 38 segons, va empatar (90-90) amb una jugada de tres punts, però, en la jugada següent, Derrick Rose, menys afortunat que en el tercer partit, va perdre la pilota decisiva davant de Khris Middleton.

Els Bucks obtenien així el primer triomf en la sèrie i van evitar l'eliminació per la via ràpida. Els Bulls, però, dominen per 3-1 i ara tornen a casa per jugar-hi el cinquè partit.