Meersman ha estat el primer a la meta de Lugo (EFE)
Meersman ha estat el primer a la meta de Lugo (EFE)
Ciclisme

Meersman guanya la seva segona etapa a La Vuelta després d'un final accidentat a Lugo

En un final ple de nervis amb els ciclistes rodant molt ràpid pels carrers de Lugo, dues caigudes han tallat el grup principal

Daniel AlentoActualitzat

La cinquena etapa de la Volta a Espanya, de 171 quilòmetres, entre les localitats gallegues de Viveiro i Lugo, ha viscut un final molt accidentat amb dues caigudes en el tram final del recorregut. El vencedor a l'esprint ha estat el belga Gianni Meersman (Etixx-Quick Step) i no s'han registrat canvis a les primeres posicions de la general.

La fuga del dia s'ha produït ben aviat, en el quilòmetre 5. Els protagonistes han estat el portuguès Tiago Machado (Katuixa) i el francès Julien Morice (Direct Energie). Tots dos han arribat a tenir un màxim avantatge de 6 minuts abans que BMC i Trek augmentessin la velocitat del grup principal.

Morice ha estat el primer a cedir, però Machado ha resistit fins que quedaven 14 quilòmetres per al final. Ja en els carrers de Lugo, amb els ciclistes rodant a gran velocitat, dues caigudes han tallat el grup, però, com que han passat en els últims 3 quilòmetres, a cap dels que s'han quedat enrere se li tindrà en compte el temps perdut respecte al guanyador, un Meersman que s'ha apuntat el seu segon triomf d'etapa d'aquesta edició de La Vuelta.

A la classificació general, el colombià Darwin Atapuma (BMC) serà el primer dels líders d'aquesta Vuelta que portarà el mallot vermell més d'una etapa. El segon de la general és el murcià Alejandro Valverde (Movistar) a 28 segons, mentre que el britànic Chris Froome (Sky) és el tercer a 32 segons de distància del liderat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut