Maverick Viñales
Maverick Viñales espera eixamplar distàncies amb els seus perseguidors a la cursa del GP de Catalunya d'aquest diumenge
Motor

Maverick Viñales s'imposa en el GP de França i recupera el lideratge del mundial de MotoGP

Una lluita apassionant en les últimes voltes ha acabat amb una caiguda de Valentino Rossi que ha donat el triomf al català; Zarco fa el segon i Pedrosa torna a pujar al podi

Actualitzat

Els dos pilots de Yamaha, Maverick Viñales i Valentino Rossi, han protagonitzat una lluita èpica en les últimes voltes del Gran Premi de França de MotoGP que s'ha resolt a favor del pilot català, que recupera el lideratge del Mundial de MotoGP i, a mes, adjudica el seu nom la victòria número 500 per a la marca japonesa. En el pla individual, ja ha guanyat tres dels grans premis disputats aquesta temporada.

Johann Zarco ha estat el gran animador de la prova fins a l'equador i ha acabat segon. i l'altre gran triomfador ha estat Dani Pedrosa, que hi ha posat fe des del darrere i ha tornat a pujar al podi. A més, s'enfila al segon lloc del campionat. L'ha beneficiat, evidentment, el fet que ni Rossi ni Marc Márquez hagin puntuat. Els dos campions han anat per terra inesperadament. Per al Tro de Cervera, que ha hagut de plegar molt aviat, a la volta 10, ja és la segona caiguda en cinc curses aquest any, i el títol se li comença a complicar.

Zarco ha posat el seu públic en peus des de la sortida. Feia deu anys que no es veia un pilot francès liderant una cursa a Le Mans, i el de Cannes ho ha fet fins a ben bé la meitat. En la sortida, s'ha escapat, i Viñales i Rossi s'han quedat uns metres més enrere lluitant amb Márquez, que ha arribat a esmunyir-se entre tots dos. Però les Yamahas són històricament més fortes al circuit del Loira i, en intentar mantenir el ritme, el d'Honda ha acabat per terra.

Viñales ha trigat vuit voltes en posar-se al davant, i Rossi ha decidit quedar-se a roda de Zarco, reservant esforços i goma. L'italià no ha atacat fins que han restat sis voltes. Ha superat el francès i se n'ha anat a atrapar el català, al qual ha aconseguit avançar a falta de tres.

Han quedat tres voltes més de rivalitat que s'han resolt de la manera més inesperada. La pressió de Viñales ha fet cometre una errada a Rossi, que s'ha obert i ha cedit la primera posició. Enrabiat, per recuperar-la ha forçat al màxim una de les últimes frenades i ha acabat caient.

Això ha donat el segon lloc a Zarco, i el tercer a Pedrosa, que ha fet una cursa molt intel·ligent. El de Castellar ha treballat a fons en el grup perseguidor fins que ha deixat enrere Andrea Dovizioso i Cal Crutchlow, el quart i el cinquè al final. Quan ha anat decidit a atrapar Márquez no li ha calgut, perquè el seu company s'ha tret sol del mig, però les Yamahas ja li quedaven massa lluny.

Més enrere, Jorge Lorenzo ha estat sisè. Tito Rabat, onzè, i Pol Espargaró, dotzè, també han puntuat. Entre els retirats, a Aleix Espargaró se li ha trencat el motor quan anava vuitè i només restaven cinc voltes.

Viñales lidera el Mundial amb 85 punts, i Pedrosa és el segon, amb 68. Els segueixen Rossi (62) i Márquez (58).

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut