Maverick Viñales
Maverick Viñales rep l'assistència dels seus mecànics abans de sortir a pista (EFE)
Motor

Maverick Viñales recupera el comandament del GP de les Amèriques en una tercera sessió accidentada

Àlex Rins s'ha trencat el canell esquerre en una caiguda i queda descartar per a la cursa; també han caigut Marc Márquez, Aleix Espargaró, Álvaro Bautista, Jorge Lorenzo i Andrea Iannone

Actualitzat

El tercer entrenament lliure del Gran Premi de les Amèriques de MotoGP ha estat dels més accidentats que s'han vist en aquest principi de temporada. La sessió ha estat marcada pel vent i pel fred, i els pilots han tingut molts problemes per adaptar la temperatura de les gomes a les condicions de la pista.

S'hi han vist moltes caigudes, i Àlex Rins s'ha fet una fractura al canell esquerre i causarà baixa el que queda de cap de setmana. Aquesta mateixa nit tornarà a Barcelona per operar-se.

El millor temps l'ha aconseguit Maverick Viñales (2.03.979) a última hora aprofitant que el dominador de la primera mitja hora, Marc Márquez, ha tingut dues caigudes i ho ha deixat córrer. Tot i així, al campió li ha quedat el segon millor temps, a una centèsima de segon.

Aleix Espargaró (14è) també ha caigut dues vegades, i Álvaro Bautista (16è), Jorge Lorenzo (12è) i Andrea Iannone (10è) tampoc s'han salvat d'anar a terra, en el cas de l'italià, amb un fort cop a la zona lumbar.

Entre els pocs favorits que no han caigut, Dani Pedrosa ha aconseguit un tercer lloc com a premi a la seva prudència i Valentino Rossi ha estat sisè. Més enrere, Tito Rabat ha acabat 18è, i Pol Esparagaró, 20è.

Àlex Márquez es fa fort

Àlex Márquez ha deixat enrere la caiguda que el va privar de la victòria a l'Argentina i ha rodat amb autoritat en aquesta tercera tanda, en la qual ha fet el millor temps (2.10,164), igual que en la jornada de divendres. Franco Morbidelli ha estat la referència durant una part important de la sessió, però el català ha tret les seves millors voltes al final i ha deixat enrere el seu company de l'Estrella Galicia, que finalment ha caigut al tercer lloc. Miguel Oliveira ha estat el segon.

Pel que fa a la resta de catalans, Àxel Pons ha estat 10è; Isaac Viñales, 15è; Xavi Vierge, 18è; Ricard Cardús, 24è, i Èdgar Pons, 26è.

Canet , darrere de Fenati i Martín

En Moto3, Romano Fenati (2.16,273) i Jorge Martín (a dues dècimes) han relegat Aron Canet a la tercera posició, després que el valencià havia dominat les sessions lliures anteriors. Canet i Joan Mir, que ha estat desè, han estat, juntament amb John McPhee, els únics que no han pogut rebaixar el temps dels entrenaments anteriors.

Del quart al setè lloc, han acabat Darryn Biner, Enea Bastianini, Nicolo Bulega, Niccolò Antonelli. Albert Arenas ha fet el 25è temps.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut