MotoGP

Maverick Viñales guanya la primera cursa de la temporada a Qatar en el seu debut amb Yamaha

El pilot català s'ha imposat en el primer gran premi de la temporada a Qatar davant d'Andrea Dovizisio i Valentino Rossi, que han deixat Marc Márquez quart i fora del podi

David CarballoActualitzat

Maverick Viñales ha tingut un debut somiat amb Yamaha. El pilot català s'ha imposat en la primera cursa de la temporada de MotoGP al Gran Premi de Qatar en una cursa on ha superat pilots de l'experiència d'Andrea Dovizioso i Valentino Rossi, que han completat el podi final, del qual s'ha quedat fora Marc Márquez, que només ha pogut ser quart.

L'inici de la primera cursa de la temporada de MotoGP s'ha hagut d'ajornar en dues ocasions per culpa de la pluja. L'aigua acumulada ha provocat que alguns revolts fossin molt perillosos per la conducció i els pilots han demanat que s'assequés la pista per agafar la sortida. Finalment la cursa s'ha fet a un total de 20 voltes, dues menys de les previstes, i en el moment de la sortida Maverick Viñales no ha pogut defensar la "pole position" i s'ha vist superat per Zarco, Márquez i Iannone.

El pilot francès, debutant a la categoria reina, ha imposat un ritme fortíssim i s'ha escapat de la resta fins que ha caigut quan liderava la cursa. Per darrere, Dovizioso s'ha situat primer i també ha obert forat amb Márquez, Viñales i Rossi lluitant darrere per la segona plaça després de la caiguda de Iannone.

Viñales, el gran dominador dels entrenaments lliures, ha anat de menys a més i ha anat retallant distàncies fins que ha avançat Dovizioso, seguit per Rossi i amb Márquez quart i perdent avantatge respecte els tres primers. Semblava que Maverick es podia escapar cap a la victòria, però la Ducati de l'italià, la més ràpida a la llarga recta del circuit de Losail, ha aguantat el pols fins a l'última volta.

Després d'un intens frec a frec, Viñales s'ha acabat imposant en el seu debut amb Yamaha seguit per Dovizioso i Rossi, que ha completat el podi final, mentre que Marc Márquez s'ha hagut de conformar amb la quarta posició, davant de Dani Pedrosa i Aleix Espargaró, cinquè i sisè, respectivament. Àlex Rins, en la seva estrena a la categoria reina, ha estat el millor debutant amb una meritòria novena plaça, i ha superat tot un campió del món com Jorge Lorenzo, que ha estat onzè.

Classificació del GP de Qatar de MotoGP:

1. Maverick Viñales (ESP/Yamaha YZR M 1)              38:59.999 a 165,5 km/h.
2. Andrea Dovizioso (ITA/Ducati Desmosedici GP17) a        0.461
3. Valentino Rossi (ITA/Yamaha YZR M 1)         a         1.928
4. Marc Márquez (ESP/Repsol Honda RC 213 V)     a         6.745
5. Dani Pedrosa (ESP/Repsol Honda RC 213 V)     a         7.128
6. Aleix Espargaró (ESP/Aprilia RS-GP)          a         7.661
7. Scott Redding (GBR/Ducati Desmosedici GP16)  a         9.782
8. Jack Miller (AUS/Honda RC 213 V)             a        14.486
9. Àlex Rins (ESP/Suzuki GSX-RR)                a        14.788
10. Jonas Folger (GER/Yamaha YZR M 1)            a        15.069
11. Jorge Lorenzo (ESP/Ducati Desmosedici GP17)  a        20.516
12. Loris Baz (FRA/Ducati Desmosedici GP15)      a        21.255
13. Héctor Barberá (ESP/Ducati Desmosedici GP16) a        28.828
14. Karel Abraham (RCH/Ducati Desmosedici GP16)  a        29.123
15. Esteve "Tito" Rabat (ESP/Honda RC 213 V)     a        29.470
16. Pol Espargaró (ESP/KTM RC 16)                a        33.601

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut