Maverick Viñales
Maverick Viñales torna al primer lloc de l'engraellat a Le Mans (EFE)
Motor

Maverick Viñales és l'únic que no falla i s'adjudica la "pole position" del GP de França de MotoGP

Rossi i Zarco completaran la primera fila de diumenge, mentre que Márquez sortirà des de la segona; Pedrosa i Lorenzo no han superat la primera tanda classificatòria

Actualitzat

Maverick Viñales recupera el control del principi de la temporada i aquest diumenge sortirà des de la "pole position" gràcies al millor temps que ha realitzat en la sessió classificatòria del Gran Premi de França, al circuiit de LeMans, on va aconseguir les primeres "poles" i victòries de la seva carrera. L'han seguit Valentino Rossi, que sempre hi és, i un impetuós Johann Zarco, que ha pujat des de la Q1 i ha entusiasmat doblement el públic de casa seva. Així doncs, per primera vegada aquest any, tres Yamahas coparan la primera fila d'un engraellat.

La jornada, no només la classificació, ha estat irregular i accidentada a causa de la insegurat que els pilots tenen des de divendres amb les gomes sobre l'asfalt nou del circuit i les condicions canviants de sec a moll. En la FP4, Marc MárquezJonas Folger i, sobretot, Jack Miller han tinguit accidents epsectaculars dels quals han sortit sense cap lesió.

Márquez ha tornat a caure en l'inici de la segona tanda oficial, i ja no ha pogut agafar un ritme òptim. El campìó s'haurà de conformar a sortir des del cinquè lloc, i és la primera vegada aquest curs que no entra en la primera fila. Pol Espargaró serà a la tercera, en el vuitè lloc.

Dani Pedrosa serà el tretzè en l'engraellat. Després d'un mal emtrenament lliure, el de Castellar havia quedat relegat a la Q1, igual que altres favorits com Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso i Andrea Iannone. Dovizioso s'ha fet amb el primer lloc d'accés a la Q2, i semblava que Pedrosa tenia assegurat el segon, però en l'últim instant, i per només 49 mil·lèsimes, Zarco li ha pispat l'accés.

Lorenzo només s'ha pogut classificar 16è. Aleix Espargaró, que ha estat un dels que han caigut, ha quedat 18è, i Tito Rabat, 22è.

Martín s'adjudica una "pole" inesperada

Nicolò Bulega ha fet la volta més ràpida en la classificació de Moto3, però no sortirà primer, sinó segon, en la cursa de diumenge. La direcció de cursa ha decidit a última hora anul·lar la seva volta ràpida per una sortida de límits, així que el millor temps de Jorge Martín (1.42,813) li ha donat la "pole" inesperadament i ha relegaat l'italià al segon lloc. La primera fila la completarà Juanfran Guevara. Albert Arenas sortirà des del cinquè lloc; Joan Mir des del vuitè i Aron Canet des del dotzè.

Luthi s'imposa en una Moto2 subterrània

La classificació de Moto2 ha estat un altre rosari de caigudes. Xavier Vierge, Simoni Corsi, Franco Morbidelli, Francesco Bagnaia i Àxel Pons, entre d'altres, han anat per terra, la majoria sense grans conseqüències; la majoria de pilots han pogut tornar a la pista, alguns amb bons resultats. Tomas Luthi ha fet el millor temps i sortirà primer en la cursa, acompanyat per Bagnaia i Morbidelli.

Àlex Márquez, que des del tercer lliure corre amb una fissura al dit d'un peu, ha estat sisè, el millor català. Vierge ha estat 11è; Ricard Cardús, 15è; Àxel, 16è i Isaac Viñales, 19è.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut