Maverick Viñales
Maverick Viñales no dona treva als rivals en aquest inici de temporada (EFE)
Motor

Maverick Viñales comença el GP de les Amèriques de MotoGP amenaçant l'hegemonia de Marc Márquez

El campió del món no ha pogut seguir el líder actual del campionat a partir de l'equador del primer entrenament; en Moto3, Canet ha dominat a plaer

Actualitzat

Maverick Viñales continua amb pas ferm i ha llançat un primer avís a Marc Márquez en el primer entrenament lliure de MotoGP del Gran Premi de les Amèriques, a Austin, en un circuit històricament propici per al campió del món.

L'empordanès ha marcat diferències des del principi, tot i que Márquez li ha respost aviat amb registres molt propers. En aquesta fase, el tercer en discòrdia ha estat Dani Pedrosa.

A partir de la desena volta, Viñales ha posat la directa i ha fet un temps insuperable (2.04,923), gairebé sis dècimes més ràpid que Márquez.

Pedrosa no ha augmentat el ritme i ha acabat setè, just al darrere d'un Jorge Lorenzo molt millorat. Valentino Rossi ha estat vuitè; Aleix Espargaró, novè; Tito Rabat, 17è; Àlex Rins, 20è, i Pol Espargaró, 21è.

Canet arrenca fort

Arón Canet ha dominat amb autoritat la primera sessió de Moto3 i ha fet un millor temps de 2.16,820, més d'un segon per sota del segon, Romano Fenati. El valencià ha hagut d'esperar fins a la quinzena volta per posar-se al capdavant de la taula de cronòmetre, després que Joan Mir hagi estat el millor gairebé des de l'inici. Finalment, el mallorquí ha estat quart, darrere d'Enea Bastianini.

Jorge Martín ha estat 13è, i Albert Arenas, 31è, el penúltim lloc.

Oliveira avança en l'última volta

Miguel Oliveira ha estat el primer en Moto2, i ho ha aconseguit donant emoció, en l'última volta de la tanda. Així, ha deixat enrere Franco Morbidelli, que s'ha hagut de conformar amb el segon lloc, i Thomas Luthi, que ha estat tercer.

Àlex Márquez ha estat quart després d'una bona actuació. El català no ha semblat afectat per la caiguda a l'Argentina i ha liderat la sessió fins ben passada la meitat del temps.

Més enrere han acabat Ricard Cardús, 11è; Àxel Pons, 18è; Isaac Viñales, 20è; Xavi Vierge, 22è, i Èdgar Pons, 29è.

Anar al contingut