Mauro Icardi va decidir amb aquest cop de cap el derbi contra el Milan (Reuters)
Barça

Mauro Icardi, el perill ofensiu de l'Inter que va passar per la Masia

El davanter argentí, el gran referent ofensiu de l'equip "nerazzurro", va estar dos anys i mig al futbol base blaugrana

Jordi SunyerActualitzat

Mauro Icardi era de Rosario, com Messi. Va arribar a Espanya, en aquest cas a Gran Canària, dos anys després que Messi ho fes a Barcelona. Al futbol formatiu marcava més gols que partits jugava, com Messi. I el va fitxar el Barça.

Al futbol base blaugrana hi va estar dos anys i mig. Sent cadet, es va incorporar al juvenil B. Però en l'últim any de juvenil, veu que l'estil de joc del Barça no s'ajusta al seu, un davanter centre pur. I demana marxar-ne.

"Treballava moltíssim. El típic davanter centre alt i lluitador amb gol i que fa servir bé les dues cames –explica Xavier García Pimienta, actual entrenador del Barça B–. Ho va passar malament perquè es va enyorar de la seva família, que era a les Canàries. Era un nano que tenia un potencial molt alt però li va costar adaptar-se. Tots pensàvem que seria jugador professional, però mai que acabaria donant el rendiment que està donant ara".  

La Sampdoria el va tenir cedit sis mesos i no va dubtar a pagar l'opció de compra. El seu primer gol, amb dinou anys, en un partit sagrat: el "derby della Lanterna" contra el Genoa. Va ser la seva única temporada amb la Samp, perquè l'Inter va pagar tretze milions d'euros i se'l va endur en un fitxatge que li va valer el debut amb l'absoluta argentina. I de "nerazzurro" continua, sis temporades després. Ha estat dues temporades "capocannoniere" de la lliga italiana, la temporada passada amb 29 gols; ja en suma més que Christian Vieri, una llegenda interista. Home d'àrea, finalitzador, intel·ligent per trobar els espais i, a poc a poc, més col·laboratiu amb els seus socis en atac. Ha tingut alts i baixos en la relació amb els "tifosi", però és la referència ofensiva interista.

Keita Baldé, un altre exblaugrana a l'Inter

Aquesta temporada, se li suma un altre exblaugrana. Un arbucienc d'origen senegalès anomenat Keita Baldé. El Barça el va castigar per una broma pesada a un company en un torneig a Qatar; i, el 2011, el va fitxar la Lazio. Mentre jugava a Roma va debutar en dues seleccions: la senegalesa i la catalana. El Mònaco va pagar 30 milions per ell, i l'Inter, 39 a pagar en dos terminis. Va debutar abans que Icardi a la Champions, però ara s'han reunit a Milà amb un objectiu: fer la guitza a l'equip que el va formar.

Anar al contingut