Gerard Farrés a la desena etapa del Dakar (Reuters)
Gerard Farrés a la desena etapa del Dakar (Reuters)
Dakar

Matthias Walkner, nou líder del Dakar en categoria de motos després d'una desena etapa boja

El líder cau quan gairebé ja veia la meta i ha d'abandonar, els seus perseguidors s'equivoquen de ruta i perden molt de temps, polèmica amb el llibre de ruta i amb els punts de pas. La carrera s'ha tornat boja

Actualitzat

La desena etapa entre Salta i Belén (Argentina) ha propiciat un canvi total a la classificació de la categoria de motos del ral·li Dakar, després de l'abandonament del fins ara líder Adrien Van Beveren (Yamaha) i la pèrdua de rumb de molts pilots en un laberint de rius secs. L'austríac Matthias Walkner (KTM) és el nou líder.

El francés Van Beveren semblava tenir gairebé assegurat el triomf final quan quedaven 4 etapes. Faltaven pocs quilòmetres per acabar el tram cronometrat de 373 quilòmetres i tenia 40 minuts de marge sobre el seu primer perseguidor, l'argentí Kevin Benavides (Honda). Però, quan només li faltaven tres quilòmetres per al final, el fins avui líder ha caigut. Tot i que ha intentat acabar, estava totalment atordit i ha estat evacuat en helicòpter al campament de la meta.

Walkner ha guanyat aquesta desena etapa al davant del xilè Pablo Quintanilla (Husqvarna) i del català Gerard Farrés (KTM), dels pocs pilots que no s'han desorientat. L'austríac té 39 minuts de marge en la general sobre el castellonenc Joan Barreda (Honda), 41 sobre Benavides i 47 sobre Farrés.

Barreda, Benavides i l'australià Toby Price (KTM), que han cedit molt de temps en prendre la ruta equivocada, han culpat el llibre de ruta de contenir errades que els han portat a la desorientació, i estudien reclamar a l'organització perquè els compensi el temps perdut. També hi ha hagut confusió amb la validació dels punts de pas.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut