Barça

Marlon Santos convenç a la direcció esportiva i es quedarà al Barça

El club blaugrana té decidit pagar uns quatre milions d'euros al Fluminense per comprar els drets del central brasiler a final de temporada

Actualitzat

Del partit del Barça a Las Palmas, la novetat va ser veure un jugador que s'estrenava com a titular i que va completar els seus primers 90 minuts amb el primer equip, Marlon Santos. Les baixes en defensa van portar Luis Enrique a fer debutar el central brasiler. Un altre jugador de futur que serà una de les primeres incorporacions de cara a la temporada que ve.

Marlon està cedit pel Fluminense, però amb una clàusula que permet al Barça comprar els seus drets a final de temporada per uns quatre milions d'euros. El Barça ja ha decidit que l'executarà i li farà un bon contracte, tot i que si el filial puja a Segona A, podria seguir compaginant el filial amb el primer equip. De fet, tot i que a principi de temporada li va costar una mica adaptar-se, ha acabat convertint-se en un fix a l'eix de la defensa de l'equip campió del seu grup a Segona B. De moment, ja se sap que farà la pretemporada amb el primer equip, com ja la va fer l'any passat.

El d'ahir, però, no era el primer partit en què viatjava amb el primer equip ni tampoc els seus primers minuts amb el Barça. Entre l'octubre i el novembre, Luis Enrique el va convocar quatre partits consecutius, coincidint amb una lesió de llarga durada de Mathieu i amb altres baixes, com les de Piqué, Sergi Roberto i Digne. En cap d'aquells partits, però, no va arribar a debutar. En aquell mateix període, va viatjar a Manchester i a Glasgow. I va ser en aquesta ciutat escocesa on, per fi, va jugar 18 minuts substituint Piqué.

A la Lliga va estar a punt de jugar contra la Reial Societat, però finalment el canvi es va frenar per evitar que es convertís en un nou cas Txerixev. La Federació Espanyola insistia que el seu permís de residència es va entregar tard i que, per tant, no podia jugar fins al mes de gener. En qualsevol cas, des del 27 de novembre ja no va entrar a cap altra convocatòria més, fins ahir. Piqué i Mathieu eren baixa i Mascherano es va lesionar durant l'escalfament i això va obligar Luis Enrique a cridar-lo com a titular. Una sorpresa absoluta per al jugador.

Marlon té 21 anys i el seu objectiu és triomfar al Barça. Això sí, si el filial blaugrana no puja de categoria, podria marxar cedit un any a un equip competitiu per agafar més experiència.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut